Uleiul de nucă de cocos - Beneficii uimitoare pentru păr. Ce spun specialiștii

Ulei de nucă de cocos, foto Unsplash/ Tijana Drndarski
Descriere foto: Ulei de nucă de cocos, foto Unsplash/ Tijana Drndarski

Uleiul de cocos are nenumărate beneficii pentru păr, potrivit experților. Cum te poate ajuta acest ingredient minune dacă te confrunți cu căderea părului. 

Aceste ingredient minute pentru păr este un ulei natural derivat din pulpa nucilor de cocos. În comparație cu alte uleiuri de origine vegetală, este unicat, cu un conținut ridicat de grăsimi saturate și rămâne solid până la topire, potrivit Healthline. În timp ce uleiul de cocos a fost folosit de mult timp atât pentru gătit, cât și în scopuri cosmetice, a crescut în popularitate în ultimii ani și în mod justificat, deoarece ajută la promovarea sănătății pielii și a părului.

 

De fapt, poate ajuta la îmbunătățirea calității și texturii generale a părului tău. "Uleiul de nucă de cocos are beneficii pentru păr, deoarece promovează creșterea celulară, îmbunătățește circulația și este extrem de hidratant", a declarat pentru Insider Dr. Michele Green, dermatolog cosmetic.

 

Iată TOP 4 beneficii ale uleiul de nucă de cocos: 


1. Ajută la hidratarea părului


Folosirea uleiului de cocos pe păr ajută la reducerea pierderii de proteine la toate tipurile de păr.  Acest ulei este bogat în acid lauric și pătrunde ușor în interiorul firului de păr, este excelent pentru a fi folosit ca balsam zilnic, notează lovebeautyandplanet.com.

 

2. Oferă strălucire părului 


Uleiul de nucă de cocos pentru păr ajută, de asemenea, la fixarea umidității, oferindu-i o strălucire deosebită. 


Pentru a utiliza calitatea de mare strălucire a uleiului de cocos, Alvarez recomandă să folosești o mână ușoară, astfel încât părul tău să nu pară prea gras, și să îl aplici pe tot părul.

 

3. Stimulează creșterea părului


Uleiul de cocos este o modalitate naturală de a ajuta părul să crească mai mult, mai gros și mai repede.  Vitaminele și acizii grași esențiali care se găsesc în mod natural în uleiul de nucă de cocos hrănesc scalpul și ajută la eliminarea acumulărilor de sebum din foliculii de păr.

 

5. Folosește uleiul de cocos pentru a-ți salva părul de daunele provocate de soare


"Uleiul de cocos este un SPF natural și îți va proteja părul și pielea de razele nocive ale soarelui", spune Alvarez, potrivit marieclaire.ro.

 

6. Folosește uleiul de cocos ca un produs de descurcare


"Uleiul de nucă de cocos oferă o alunecare excelentă a părului, făcând ca descurcarea să fie ca o briză", explică Alvarez.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Dată: 29 ian, 08:16 | Categorie: Sanatate
Get it on App Store Get it on Google Play