Beneficiile UIMITOARE ale VITAMINEI E pentru piele și un păr sănătos

Data publicării:
Sursă foto: unsplash, autor Pablo Merchán Montes
Descriere foto: Sursă foto: unsplash, autor Pablo Merchán Montes

Este important să vă păstrați pielea și părul sănătoase, hrănite și cu un aspect plăcut pe tot parcursul sezonului rece. Unul dintre primii pași este consumul de vitamine și minerale în fiecare zi, care este esențial pentru a susține un corp și o minte sănătoasă. Vitamina E joacă un rol esențial în capacitatea organismului dumneavoastră de a menține pielea, părul și mușchii sănătoși, precum și de a susține niveluri sănătoase de imunitate.

Dr. Sachin Pawar, MD, Head - Medical & Technical affairs - India Cluster, Procter & Gamble Health Limited, a împărtășit beneficiile consumului de vitamina E pentru păr și piele.

Beneficiile vitaminei E pentru piele:

O componentă a multor produse de înfrumusețare, vitamina E este un captator de radicali liberi care protejează pielea de efectele negative ale radiațiilor solare/razele UV. Proprietățile sale antioxidante vă hrănesc pielea și reduc daunele provocate de radicalii liberi cauzate de radiațiile ultraviolete. Vitamina E acționează, de asemenea, ca un agent de hidratare pentru pielea ta ternă. În plus, colagenul, care este o parte importantă a structurii și elasticității pielii dumneavoastră, este mai puțin probabil să fie deteriorat și vă poate ajuta să vă protejați împotriva semnelor de îmbătrânire.
Un studiu realizat în 2016 a arătat că vitamina E este, de asemenea, eficientă pentru reducerea cearcănelor întunecate de sub ochi atunci când este combinată cu antioxidanți precum vitamina C și retinol.
De asemenea, vitamina E te ajută să lupți împotriva acneei. Proprietățile sale antioxidante și antiinflamatorii acționează asupra bacteriilor care cauzează acneea, reducând formarea comedoanelor.

Beneficiile vitaminei E pentru păr:

Nu doar la nivelul pielii, vitamina E ajută și la îmbunătățirea părului tău. Vitamina E susține microcirculația și oxigenarea scalpului tău și asigură astfel hrănirea la nivel celular. Prin urmare, vitamina E este un element esențial pentru menținerea unui păr sănătos.

Deficiența de vitamina E:

În timp ce vitamina E este un nutrient vital pentru organismul nostru, deficiența sa poate duce la slăbiciune și degradare celulară. În plus față de activitățile sale ca antioxidant, vitamina E joacă un rol esențial în stimularea funcției imunitare. Unul dintre cele mai frecvente simptome ale deficienței de vitamina E este un sistem imunitar scăzut, slăbiciune musculară, probleme legate de retină și probleme de echilibru și coordonare. Cu toate acestea, puteți depăși deficiența cu modificări simple ale dietei dumneavoastră, precum și cu adăugarea de suplimente de vitamina E în rutina zilnică.

Cum pot găsi vitamina E?

Putem încorpora cu ușurință vitamina E în alimentația noastră sub formă de semințe, nuci, uleiuri și o mână de fructe și legume. Unele persoane pot beneficia de administrarea de suplimente de vitamina E în plus față de consumul de alimente bogate în vitamina E, cum ar fi avocado, papaya, spanac și migdale. Cu toate acestea, trebuie să se asigure că suplimentele sunt consumate cu o masă completă, deoarece nutrientul este o vitamină solubilă în grăsimi, după cum precizează Institutul Național de Sănătate.
Nu uitați că necesarul de vitamina E diferă în funcție de factori precum vârsta, sexul, starea de graviditate și alăptarea. Este foarte important să vă consultați cu medicul dumneavoastră pentru a afla mai multe despre cantitatea de vitamina E de care are nevoie organismul dumneavoastră și stilul de viață, potrivit timesofindia.com



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel