Beneficiile uimitoare ale meditației. Care este cel mai bun moment al zilei pentru a medita

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Jared Rice
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Jared Rice

Ai auzit, cu siguranță, vorbindu-se despre meditație. însă care sunt beneficiile ei și vum te-ar putea ajuta? Iată câteva motive care, în mod cert, te vor pune pe gânduri.

Meditația este un termen generic pentru o varietate de tehnici de concentrare mentală care pot ajuta la unificarea corpului și a minții. Ea implică aspecte de concentrare, relaxare, atenție și neutralitate emoțională. Pentru mulți oameni, este, de asemenea, o experiență spirituală.

Meditația este în general văzută ca o modalitate sigură de a vă îmbunătăți starea generală de bine și poate oferi o serie de beneficii pentru sănătatea fizică și mentală. Dacă doriți să adăugați meditația la rutina dumneavoastră, nu există un moment "rău" al zilei pentru a o face, dar beneficiile meditației dimineața pot fi atrăgătoare.

Care este cel mai bun moment al zilei pentru a medita?

Cel mai bun moment al zilei pentru a medita este cel care se potrivește cu programul dumneavoastră și cu nivelul dumneavoastră de motivație.

"Cel mai bun moment pentru a medita este cel în care vă puteți angaja efectiv să o faceți", spune John Mathews, un asistent social clinic licențiat din Midlothian, Virginia.

"Înțelepciunea convențională este că dimineața este un moment excelent pentru a o face, iar dacă vă puteți face timp dimineața, este minunat. Dar dacă nu - orice moment pe care îl puteți rezerva pentru meditație este cel mai potrivit.

Beneficiile meditației dimineața

Beneficiile meditației nu depind de momentul din zi, dar există motive pentru care practicienii recomandă adesea meditația dimineața.

Începeți ziua cu dreptul

Aine Rock, un instructor certificat de meditație și expert în wellness integrativ din Los Angeles, California, explică faptul că meditația de dimineață dă tonul pentru restul zilei.

"Meditația de dimineață pune bazele calmului și echilibrului pentru ziua care urmează", spune ea. "Ajută la centrarea minții, la gestionarea stresului și la îmbunătățirea bunăstării emoționale generale."

Gestionarea zilelor extra-stresante

Meditația de dimineață vă poate ajuta să gestionați sentimentele de îngrijorare, anticipare și anxietate în zilele deosebit de stresante. Mathews subliniază că există o zicală de meditație, adesea atribuită lui Gandhi, care spune că în zilele în care este foarte ocupat, el meditează timp de 2 ore dimineața în loc de 1 oră.

"Ceea ce vrea să spună el este că meditația ne poate ajuta să ne pregătim pentru ziua respectivă, iar zilele în care credem că avem cel mai puțin timp pentru meditație sunt poate zilele în care putem beneficia cel mai mult de ea."

Liniște și pace dimineața

Meditația de dimineață poate pregăti terenul pentru ziua dumneavoastră, dar și dimineața poate pregăti terenul pentru meditație. Potrivit lui Caroline Schmidt, un asistent social clinic, diminețile tind să aibă un sentiment înnăscut de pace înainte de agitația zilei. Mintea ta este în mod natural calmă din cauza odihnei, iar lumea din jurul tău este liniștită din cauza somnului colectiv.

"Diminețile devreme oferă posibilitatea de a avea timp singur, în timp ce toți ceilalți continuă să doarmă", spune ea. "Acest timp poate fi pentru tine, și numai pentru tine. Și asta este ceva ce este destul de rar de experimentat, într-o lume care este tot mai conectată prin tehnologie."

Oportunitate ușoară de a practica meditația

Unul dintre lucrurile minunate despre meditație este că nu trebuie să vă rezervați o perioadă semnificativă de timp pentru ea, mai ales când sunteți la început. Schmidt adaugă că diminețile sunt, de asemenea, un moment perfect pentru a explora meditația într-un mediu în care ești deja relaxat și confortabil - patul tău.

"În timp ce abia te trezești și ești încă întins în pat, poți profita de șansa de a te conecta cu tine însuți chiar și pentru doar 5 minute", spune ea. "Poți să simți și să explorezi în mod conștient cum se simte corpul tău sub pături."

Cât timp ar trebui să meditezi?

Cercetările cu privire la cât timp trebuie să meditezi pentru a obține beneficii sunt limitate și amestecate. Unii experți sugerează că repetiția, competența și consecvența sunt mai importante decât durata. Un studiu din 2018 a constatat că 13 minute pe zi, timp de 8 săptămâni, au fost suficiente pentru ca majoritatea meditatorilor neexperimentați să observe schimbări pozitive. Uneori, câteva minute de mediere pot fi tot ceea ce aveți nevoie pentru a atinge nivelul potrivit de concentrare și claritate pentru a face față unei provocări cu capul sus, potivit healthline.com

"Nu există cu adevărat o perioadă de timp bună sau rea pentru a medita", spune Mathews. "Îmi sfătuiesc clienții că și 30 de secunde de meditație deliberată pot avea un beneficiu."



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel