Beneficiile surprinzătoare ale consumului de magneziu. Ce se întâmplă dacă îl iei în fiecare zi

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: unplash, autor Bermix Studio
Descriere foto: Sursa foto: unplash, autor Bermix Studio

Este important să introduceți vitaminele și mineralele în rutina zilnică dacă se întâmplă să aveți deficiențe. Magneziul este doar un mineral care ar putea să vă lipsească, mai ales dacă dieta dvs. nu include multe legume cu frunze verzi, nuci, semințe sau cereale integrale. Citiți mai departe pentru a afla șapte beneficii surprinzătoare ale administrării de magneziu în fiecare zi.

Îți poate îmbunătăți somnul

Dacă aveți o deficiență de magneziu, puteți observa dificultăți în a închide ochii de calitate, spune Ana Reisdorf, MS, dietetician înregistrat (RD) și fondator al The Food Trends, la Best Life. Așadar, adăugarea unui supliment poate ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea somnului.

Ilustrând acest lucru, un studiu din aprilie 2022 publicat în Sleep a constatat că persoanele care au avut un aport mai mare de magneziu au fost mai susceptibile de a obține cantitatea recomandată de odihnă în fiecare noapte. Studiul explică faptul că mineralul "poate influența durata somnului prin reglarea ceasului circadian", precum și prin "producția de melatonină, un hormon cheie implicat în reglarea ciclului somn-veghe".


Poate reduce semnele de anxietate și depresie

Dacă vă luptați cu probleme de sănătate mintală, cum ar fi anxietatea și depresia, ați putea fi surprins să aflați că magneziul este benefic în îmbunătățirea acestora, spune Reisdorf.  Un studiu din 2017 publicat în PLoS One a constatat că magneziul a fost o abordare eficientă pentru tratarea depresiei ușoare până la moderată la adulți. În cadrul studiului, cercetătorii au constatat că suplimentarea a dus la "o scădere semnificativă a simptomelor de depresie și anxietate, indiferent de vârstă, sex, gravitatea inițială a depresiei sau utilizarea medicamentelor antidepresive".

Poate reduce constipația

Magneziul poate ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea mobilității în tractul gastro-intestinal (GI), spune Yelena Wheeler, nutriționist dietetician înregistrat și redactor de nutriție pentru Coaliția Națională pentru Asistență Medicală (NCHC), la Best Life. Potrivit Universității din Michigan, magneziul face acest lucru ajutând la creșterea cantității de apă din intestine, ceea ce ajută apoi la mișcările intestinale.

Poate menține sănătatea oaselor

Un alt beneficiu al magneziului are de-a face cu sănătatea oaselor, deoarece este "esențial pentru formarea oaselor și a smalțului", spune Wheeler. Potrivit American Bone Health, persoanele cu un aport mai mare de magneziu au o densitate minerală osoasă mai mare - un factor important în prevenirea fracturilor și a osteoporozei.  În acest sens, un studiu din 2013 publicat în revista Nutrients a constatat că "deficiența de magneziu contribuie la osteoporoză în mod direct, acționând asupra formării cristalelor și asupra celulelor osoase și indirect, prin impactul asupra secreției și activității hormonului paratiroidian și prin promovarea inflamației de grad scăzut". De asemenea, un studiu din 2021 publicat în Biometals a concluzionat că "a existat un beneficiu atât în ceea ce privește densitatea minerală osoasă, cât și riscul de fractură" atunci când se iau suplimente de magneziu.

Poate reduce migrenele

Dacă vă luptați cu migrenele, profesioniștii din domeniul sănătății spun că magneziul poate fi de ajutor și în acest caz. Potrivit American Migraine Foundation, dovezile sugerează că oxidul de magneziu este de ajutor la pacienții care au migrene cu aură (tulburări senzoriale care acționează uneori ca un semn de avertizare pentru o migrenă iminentă). Conform fundației, magneziul poate preveni semnalizarea cerebrală care produce aceste modificări senzoriale.

Poate reduce riscul de evenimente cardiovasculare

Având în vedere că bolile de inimă sunt principala cauză de deces în SUA, mulți dintre noi caută modalități de a-și reduce riscul. În mod interesant, experții spun că suplimentarea cu magneziu poate ajuta. Conform unui studiu din februarie 2018 publicat în Nutrients, dovezile sugerează că un aport mai mare de magneziu este asociat cu șanse mai mici de a dezvolta boli cardiovasculare, inclusiv boli de inimă și boli coronariene. Unele dintre motivele pe care le-au observat pentru acest lucru sunt îmbunătățirea metabolismului glucozei și al insulinei și proprietățile antihipertensive și antiinflamatorii, potrivit bestlifeonline.com



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel