Beneficiile suprinzătoare ale consumului de pește. De ce este bine să îl incluzi în alimentație

Data publicării:
misskursovie2013 , pixabay
Descriere foto: misskursovie2013 , pixabay

Peștele este printre cele mai sănătoase alimente de pe planetă. Acesta este încărcat cu substanțe nutritive importante, precum proteine ​​și vitamina D.

Peștele este unul dintre cele mai sănătoase alimente. Are un conținut bogat în proteine și vitamina D. În plus, peștele este una dintre cele mai bune surse de acizi grași Omega-3, elemente extrem de importante pentru organism și creier. În concluzie, beneficiile consumului de pește sunt multe și variate. Peștele conține multe elemente importante pentru buna funcționare a organismului.

Iată cele mai importante beneficii ale consumului de pește: 

Poate spori sănătatea creierului - Funcția creierului tău scade adesea odată cu îmbătrânirea.În timp ce declinul mental ușor este normal, există și afecțiuni neurodegenerative grave, cum ar fi boala Alzheimer. Multe studii observaționale arată că persoanele care mănâncă mai mult pește au rate mai scăzute de declin mental. Studiile arată, de asemenea, că persoanele care mănâncă pește în fiecare săptămână au mai multă substanță cenușie - țesutul funcțional major al creierului - în părțile creierului care reglează emoția și memoria.

Poate ajuta la prevenirea și tratarea depresiei- Depresia este o afecțiune mentală obișnuită. Se caracterizează prin dispoziție scăzută, tristețe, energie scăzută și pierderea interesului pentru viață și activități. Deși nu se discută aproape la fel de mult ca bolile de inimă sau obezitatea, depresia este în prezent una dintre cele mai mari probleme de sănătate din lume. Studiile au constatat că persoanele care mănâncă pește în mod regulat sunt mult mai puțin susceptibile de a deveni depresive. Numeroase studii controlate relevă, de asemenea, că acizii grași omega-3 pot combate depresia și pot crește semnificativ eficacitatea medicamentelor antidepresive. Peștii și acizii grași omega-3 pot ajuta, de asemenea, la alte afecțiuni mentale, cum ar fi tulburarea bipolară.

O bună sursă dietetică de vitamina D - Vitamina D funcționează ca un hormon steroid în corpul dumneavoastră - iar 41,6% din populația SUA este deficitară sau cu un conținut scăzut. Peștele și produsele din pește sunt printre cele mai bune surse alimentare de vitamina D. Peștii grași, cum ar fi somonul și heringul, conțin cele mai mari cantități. potrivit unor studii.

Vă poate reduce riscul de boli autoimune- Bolile autoimune precum diabetul de tip 1 apar atunci când sistemul imunitar atacă și distruge în mod greșit țesuturile sănătoase ale corpului. Mai multe studii leagă aportul de omega-3 sau ulei de pește de un risc redus de diabet de tip 1 la copii, precum și de o formă de diabet autoimun la adulți.

Poate ajuta la prevenirea astmului bronșic la copii - Astmul este o boală frecventă caracterizată prin inflamația cronică a căilor respiratorii. Ratele acestei afecțiuni au crescut dramatic în ultimele decenii. Studiile arată că consumul regulat de pește este legat de un risc cu 24% mai mic de astm la copii, dar nu s-a găsit niciun efect semnificativ la adulți.

Vă poate proteja viziunea la bătrânețe - Degenerescența maculară legată de vârstă (DMA) este o cauză principală a tulburărilor de vedere și a orbirii, care afectează în cea mai mare parte adulții în vârstă. Unele dovezi sugerează că peștii și acizii grași omega-3 pot proteja împotriva acestei boli. Un studiu a constatat că consumul de pește gras o dată pe săptămână a fost asociat cu o scădere cu 53% a riscului de AMD neovasculară („umedă”).

Îmbunătățește calitatea somnului -Tulburarile de somn au devenit foarte frecvente în toată lumea. Există mai mulți factori care duc la apariția acestora, precum expunerea la lumina albastră a electronicelor, dar și deficitul de vitamina D. Consumul de pește gras, de cel puțin trei ori pe săptămână, poate îmbunătăți calitatea somnului și funcționarea întregului organism.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel