Beneficiile neștiute ale ceaiului de salvie

Data publicării:
Ceai, foto Unsplash/ autor: Na visky
Descriere foto: Ceai, foto Unsplash/ autor: Na visky

Ceaiul de salvie este o infuzie aromată facută din frunze de salvie, o plantă din aceeași familie cu menta. Acesta este plin de beneficii pentru sănătate.

Ceaiul de salvie este o infuzie aromată facută din frunze de salvie, o plantă din aceeași familie cu menta. Acesta este plin de beneficii pentru sănătate, conform healthline.com.


Bogat în compuși antiinflamatori și antioxidanți

Ceaiul de salvie conține o varietate de compuși vegetali puternici.

În special, antioxidanții săi lucrează pentru a neutraliza compușii nocivi numiți radicali liberi. Când acestea se acumulează în corpul tău, pot duce la boli cronice precum diabetul de tip 2 și anumite tipuri de cancer.

Ceaiul de salvie este deosebit de bogat în acid rosmarinic. Studiile pe animale și pe eprubetă au arătat că acest antioxidant oferă numeroase beneficii, cum ar fi scăderea inflamației și a nivelului de zahăr din sânge.

În timp ce inflamația este un răspuns natural al corpului, inflamația cronică poate crește riscul de îmbolnăvire.

Salvia oferă, de asemenea, o cantitate suficientă de vitamina K, care este esențială pentru sănătatea oaselor și pentru circulație și coagularea corectă a sângelui.

 

Citește continuarea pe DCNEWS. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel