Mazărea, 4 beneficii incredibile pentru sănătate. De ce este bine să o incluzi în alimentație

Data publicării:
Mazăre, sursa pixabay/ autor piviso
Descriere foto: Mazăre, sursa pixabay/ autor piviso

Mazărea este o leguminoasă foarte apreciată în bucătăria românească și nu numai. Aceasta are numeroase beneficii pentru sănătate.

Mazărea conține numeroase vitamine și minerale, dar și fibre, fiind valoroasă din punct de vedere nutrițional.

Studiile arată că mazărea are numeroase beneficii pentru sănătate. Iată câteva dintre ele:

Efect cardioprotector-  Un conținut de minerale ca magneziu și potasiu ajută la menținerea sănătății inimii. Fibrele din mazăre pot reduce colesterolul total și LDL-colesterolul sau colesterolul „rău”, reducând astfel riscul de boli cardiovasculare. Flavonolii, carotenoizii și vitamina C sunt antoxidanți ce pot reduce incidența bolilor de inimă datorită abilității de a preveni afectarea celulară.

Prevenirea constipației- Conținutul ridicat de fibre din mazăre îmbunătățește sănătatea intestinului. Fibrele hrănesc bacteriile benefice din intestine, ceea ce ajută la menținerea sănătății lor și prevenirea populării de către bacteriile dăunătoare. Acest lucru poate reduce riscul de dezvoltare a afecțiunilor gastrointestinale.

Menținerea sănătății oaselor- Doar o ceașcă de mazăre conține 44% din necesarul zilnic de vitamina K, vitamină ce ajută la ancorarea calciului în interiorul oaselor. De asemenea și vitaminele B ajută la prevenirea osteoporozei. Reglarea zahărului din sânge Conținutul ridicat de fibre și de proteine încetinește procesul de digerare al zaharurilor.

De ajutor în dietă. Mazărea are un conținut mic de grăsime și calorii -o ceașcă de mazăre având mai putin de 100 de calorii, dar o mulțime de proteine, fibre și substanțe hrănitoare.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel