Beneficiile iaurtului din lapte de capră. Este bogat în calciu și fosfor

Data actualizării: | Data publicării:
Capră, foto Unsplash/ autor: Jan Huber
Descriere foto: Capră, foto Unsplash/ autor: Jan Huber

Laptele de capră este cunoscut pentru gustul său dulce dar și ușor sărat. Chiar dacă nu este preferat fel de mult ca laptele de vacă, acest aliment este recomandat de către medici. 

Iaurtul din lapte de capră este recomandat în special pentru copii, dar și pentru persoanele care au o ușoară intoleranță la lactoză. 


Calciu și fosfor


Laptele de capră conține cantități mari de calciu și fosfor. De fapt, conținutul variază de la aproximativ 0,78 mg până la 0,83 mg la 100 de grame de lapte, precizează Centrul de cercetare și informare a produselor lactate de la Universitatea din California. Aceasta este de fapt mai mare decât procentul din laptele de vacă. 


Aport mare de energie


Laptele de capră este o sursă bună de vitamina B2, care este denumită și riboflavină. Riboflavina este cheia capacității organismului de a câștiga și menține energia. 


Ușor de digerat


În laptele de capră se găsesc unii compuși antiinflamatori. Aceste molecule facilitează digerarea laptelui. În unele cazuri, persoanele care au reacții alergice la laptele de vacă pot să nu fie afectate negativ de laptele de capră. Aceste aliment este recomandat pentru sugari și pentru copii. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel