Beneficiile consumului de ouă pentru corpul tău. De ce este bine să le adăugăm în meniu

Data actualizării: | Data publicării:
Pezibear , pixabay
Descriere foto: Pezibear , pixabay

Ouăle sunt recunoscute ca fiind o sursă bogată în nutrienți ce ne asigură o doză importantă de vitamine, proteine, lipide și aminoacizi.

Iată câteva dintre beneficiile consumului de ouă:

1. Stimulează sistemul imunitar - Un ou pe zi poate ține medicul la distanță, deoarece stimulează sistemul imunitar și ajută la combaterea bolilor, virușilor și a infecțiilor. Ouăle ajută sistemul imunitar și reglează tiroxina, deoarece conține ¼ din consumul zilnic recomandat de seleniu.
Copiii nu primesc la fel de mult seleniu, prin urmare, adăugarea ouălor în dieta lor ajută la prevenirea unor afecțiuni. Acestea vizează în special inima, oasele și articulațiile. 

2. Colesterol bun (HDL)- Un ou conține aproximativ 212 mg de colesterol, care se încadrează în categoria HDL. Acesta este tipul de colesterol bun care ajută la reglarea colesterolului rău, care este LDL. Înțelegerea obișnuită a clișeului este că ouăle sunt rele pentru persoanele care suferă de colesterol. Problema este că ouăle conțin HDL, ceea ce ajută la reducerea și controlul LDL. Prin urmare, ouăle sunt un supliment bun la micul dejun, dar cu siguranță cu măsură, potrivit unui studiu.

3. Sănătatea inimii- Oamenii de știință au descoperit, în urma unor cercetări suplimentare, că există diferite tipuri de colesterol LDL care pot fi rele. Acestea sunt legate de mărimea particulelor din colesterolul LDL. Cu cât particula este mai mare, cu atât este mai mică amenințarea pentru problemele cardiovasculare. Cea mai bună parte este că LDL din ouă se transformă din particule mai mici în particule mai mari. Ouăle nu numai că au HDL, ci și modifică LDL în corpul dvs. pentru a-l face mai util și pentru a reduce riscul bolilor de inimă.

4. Energie- Mâncarea este principalul furnizor de energie pentru organism, de aceea ar trebui să aveți grijă la calitatea consumului de alimente. Este mai bine să aveți alimente care eliberează încet energie eficientă. Tocmai de aceea ouăle sunt o mare sursă de energie. Un ou cuprinde 15% aport zilnic recomandat de riboflavină combinat cu vitamina B2, ceea ce ajută la furnizarea energiei necesare zilnice.

5. Păr și piele cu aspect mai sănătos- Ouăle conțin vitamina B5 și B12 în plus față de vitamina B2. Vitaminele complexului B ajută la hrănirea pielii, părului, ochilor și ficatului. Proteina regăsită în ouă ajută la menținerea părului suplu și puternic. Biotina (un tip de Vit B) menține scalpul sănătos, promovând creșterea părului. Ouăle contribuie la creșterea nivelului de luteină și zeaxantină din sânge, oferind o piele mai tânără și suplă, menținând în același timp nivelul colesterolului.

 6. Benefice pentru creier- Consumul de ouă la micul dejun te va ajuta să fii mai concentrat și să te simți mai energic pe tot parcursul zilei. Colina, un nutrient esențial, care este un neurotransmițător, se regăsește în ouă. Ajută la abilitățile de comunicare și la menținerea unei bune memorii.

7. Ajută la o vedere bună-  Deteriorarea maculară și cataracta sunt principalele cauze ale orbirii. Acest lucru poate fi controlat de luteină și zeaxantină, care sunt prezente în gălbenușurile de ou. Acești antioxidanți sunt prezenți și în verdețuri și în broccoli, dar corpul le absoarbe mai repede când provine din gălbenușuri de ou.

8. Pierderea în greutate- Ouăle sunt sățioase. Prin urmare, adăugându-le la rutina de mic dejun te-ar ajuta să mănânci mai puțin, ceea ce duce în cele din urmă la pierderea de grăsime și la scăderea în greutate, potrivit unui studiu.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel