Beneficiile consumului de broccoli în fiecare zi. Ce spun specialiștii

Data publicării:
Broccoli, foto Unsplash/ autor: Louis Hansel @shotsoflouis
Descriere foto: Broccoli, foto Unsplash/ autor: Louis Hansel @shotsoflouis

Broccoli este sărac în calorii, dar bogat în fibre, vitamine și minerale. Acesta oferă numeroase beneficii pentru sănătate. 

Pentru o sănătate optimă, conform publicației „Dietary Guidelines for Americans, 2010”, ar trebui să consumați 2 căni și jumătate de legume în fiecare zi dacă urmați o dietă de 2.000 de calorii pe zi. 


Nutrienți sănătoși


Broccoli are un conținut scăzut de calorii, cu doar aproximativ 27 de calorii într-o porție de 1/2 cană de legume gătite. De asemenea, conține cantități respectabile de vitamine și minerale. O porție de 1/2 cană de broccoli gătit oferă 50,6 miligrame de vitamina C, 110 micrograme de vitamina K și aproximativ 1.207 de unități de vitamina A. Vitamina C este necesară pentru creșterea și repararea țesuturilor corpului, în timp ce vitamina K joacă un rol rol important în coagularea sângelui. Vitamina A este esențială pentru sănătatea ochilor. Broccoli este bogat în minerale benefice, inclusiv potasiu și calciu. Celulele, țesuturile și organele dvs. au nevoie de potasiu pentru o funcționare optimă. Calciul ajută la dezvoltarea și menținerea oaselor și a dinților puternici.

 

Fibre dietetice


Ambele forme de fibre alimentare - insolubile și solubile - apar în mod natural în broccoli. Fibrele insolubile accelerează mișcarea alimentelor prin stomac și vă ajută să vă mențineți sănătatea sistemului digestiv. Fibrele solubile se dizolvă în apă pentru a forma un gel în tractul digestiv. Acest lucru încetinește digestia, iar stomacul și intestinul nu sunt capabile să absoarbă pe deplin nutrienți precum zahărul și amidonul. În consecință, nivelul colesterolului scade, ceea ce poate ajuta la protejarea împotriva accidentelor vasculare cerebrale și a bolilor de inimă. Potrivit Centrului Medical al Universității din Maryland, consumul de alimente bogate în fibre solubile, cum ar fi broccoli, poate contribui la îmbunătățirea toleranței la glucoză la persoanele cu diabet. 

 

Ajută la detoxifierea organismului


Broccoli este o sursă bună de compuși care conțin sulf numiți glucozinolați, care se descompun în corpul dvs. pentru a forma izotiocianați. Isotiocianatele stimulează enzimele din corpul vostru care ajută la distrugerea toxinelor și a agenților cancerigeni, afirmă Institutul Linus Pauling. 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel