Ce este Skin Cycling. Ioana Marinescu, IMar Skin, totul despre trendul beauty al momentului: „O refacere forțată a tenului”

Data publicării:
Ioana Marinescu, fondator IMar Skin, farmacist formulator
EXCLUSIV
Descriere foto: Ioana Marinescu, fondator IMar Skin, farmacist formulator

Ioana Marinescu, fondator IMar Skin și farmacist formulator, explică ce este Skin Cycling, trendul momentului în materie de beauty, și cum ne poate ajuta acest ritual de îngrijire a pielii să refacem tenul înainte de venirea primăverii. 

Ioana Marinescu, fondator IMar Skin și farmacist formulator, a fost invitată în emisiunea Pastila de Frumusețe, de la Spectacola și DC News, acolo unde a dezvăluit cum putem ajuta pielea să se refacă după sezonul rece. 

 

„Perioada de iarnă aduce cu ea o stare de hibernare, pe care noi nu o avem, dar o moștenim, cumva, ancestral. Hibernarea înseamnă că celulele noastre intră într-o odihnă, chiar dacă nu avem pauzele acelea de iarnă, în care să stăm numai în casă și să ne protejăm, celulele, automat, încearcă să se protejeze și își oferă starea aceasta de odihnă, nu mai sunt atât de active, nu mai sunt atât de receptive la stimuli. Încearcă strict să se protejeze de temperaturile scăzute, și atunci, uită de anumite nevoi pe care le-ar avea pielea. Iar dacă iarna, prin scăderea nivelului de confort al celulelor, tenul devine mai sensibil, se înroșește mai ușor, devine mai deshidratat, deși afară umiditatea este mult mai ridicată, și clar devine mai neprotejat în fața temperaturilor foarte scăzute, atunci, în momentul în care trecem de la frig la o temperatură mai confortabilă epidermei, pielea nu prea știe cum să reacționeze. 


Mai mult decât atât, perioada rece aduce carențe de vitamine, aduce senzația de a se limita la puțină hrană, și aici mă refer la hrană celulară, nu avem fructe, nu avem legume verzi, nu avem sănătatea aceea pe care ne-o dă primăvara, când renaște totul, pe care ne-o dă chiar și vara, chiar dacă e mai agresivă temperatura, și atunci, clar, trebuie din timpul iernii să încercăm să suplinim aceste carențe de vitamine.

În schimb, în perioada de trecere, iar perioada de trecere nu înseamnă exact când a venit primăvara, ci înseamnă poate cu două săptămâni, poate cu o lună înainte, trebuie să facem niște lucruri care să dea vitalitate tenului și să-i refacă ceasul acela, să meargă cum trebuie. 


Chiar vreau să povestim despre un trend foarte intens mediatizat, care a fost foarte vizualizat pe TikTok, a fost o explozie. Se numește Skin Cycling - sau o refacere forțată a tenului, o stimulare un pic agresivă a tenului, să-și revină, să-și readucă toate forțele, dar un pic agresivă.

Skin Cycling, practic, se poate face în etape de trei zile sau în etape de o săptămână. 
Skin Cycling este o etapizare a câtorva produse targetate pentru exfoliere, pentru regenerare, pentru hidratare, care să refacă tenul într-un timp scurt, într-un interval, să spunem, de două săptămâni”, a dezvăluit Ioana Marinescu, fondator IMar Skin, în emisiunea Pastila de Frumusețe.

Pasul 1

„Înseamnă 7 zile în care să facem intens și repetativ: scub, și la scrub mă refer la exfolierea mecanică, scub pe care îl putem face cu produse pe bază de cărbune activ sau cu orice produs foarte abraziv, dar care să nu rănească pielea, care să curețe foarte bine, care să țină diametrul porilor dilatați sub control și să-i lase curați. În momentul în care porii dilatați sunt foarte curați, punctele negre devin din ce în ce mai puține, iar pielea arată mult mai bine și este mai tonică” 

Pasul 2

„După pasul de exfoliere, în săptămâna respectivă, este important să facem peelinguri. La peeling mă refer la peelinguri pe bază de acizi care să fie moderați ca intensitate, nu mă refer la peelinguri chimice, agresive, ci mă refer la peelinguri care să stimuleze foarte bine, prin acizii pe care îi conțin, să stimuleze colageneza, să stimuleze refacerea și să stimuleze schimbul de celule. Toate celulele care au fost compromise pe timpul iernii, trebuie să se curețe și să se stimuleze colageneza și replicarea celulară, iar pielea să rămână foarte proaspătă”

Pasul 3

„De asemenea, în perioada de Skin Cycling este important să folosim alfahidroxiacizi. Alfahidroxiacizii sunt, în principiu, extrași din flori sau fructe și de asemenea, fac o mică exfoliere, similară cu peelingul, dar cu alte tipuri de intensități și alte adâncimi de penetrare a produsului. Alfahidroxiacizii măr și ananas, din punctul meu de vedere, sunt foarte potenți în regenerare, curăță foarte bine pielea. De asemenea, vor elimina celulele degradate”

Alte produse pe care să le folosim în Skin Cycling

Acidul salicilic singular, Retinolul și produsele de hidratare.

Află mai multe despre ritualul de Skin Cycling din emisiunea video:Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel