Beneficii INCREDIBILE ale piperului. Lucruri pe care sigur nu le cunoști

Data actualizării: | Data publicării:
Piper sursa pixabay/ autor: Дарья Яковлева
Descriere foto: Piper sursa pixabay/ autor: Дарья Яковлева

Piperul este unul dintre cele mai folosite ingrediente din bucătărie, însă puțini știu ce propietății uimitoare pentru sănătate deține.

 Piperul este apreciat pentru efectele antioxidante, antiinflamatorii şi antibacteriene, potrivit unor studii citate de Healthline. Acesta este de mai multe feluri: piper negru, piper alb, piper verde, piper roşu sau piper roz.

Iată câteva dintre beneficiile uimitoare ale piperului:

Îmbunătățește digestia - Piperul negru conține piperină, un compus care stimulează în mod natural eliberarea de enzime digestive din pancreas, astfel încât substanțele nutritive din alimente sunt digerate mai bine.

Combate gazele - Toată lumea suferă de flatulență sau gaze intestinale din când în când. O rețetă bună pentru a le combate este asezonarea mâncărurilor cu piper. Atunci când este consumat, stimulează secreția de acid clorhidric, esențial pentru digerarea alimentelor și astfel împiedică proliferarea bacteriilor care provoacă tulburări gastrointestinale.

Este bun împotriva ulcerului gastric - Conform diferitelor studii, piperul ar reduce producția de acizi gastrici, reducând arsurile la stomac şi riscul de a face ulcer.

Alte beneficii ale piperului

Puternic împotriva gripei- Piperul ajută la ameliorarea simptomelor datorită uneia dintre componentele sale, capsaicina, o substanță care stimulează secrețiile care ajută la eliberarea mucusului și la curățarea respirației.

Aliat împotriva cancerului - Dacă doriți să vă condimentați mâncărurile cu un vârf de piper, este posibil să vă protejați împotriva anumitor tipuri de cancer. Acest lucru a fost raportat de diferite studii, care au descoperit că acest condiment ar putea împiedica creșterea celulelor care promovează creșterea tumorii.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel