Benedict Cumberbatch va interpreta personajul Doctor Strange în următorul film din franciza "Spider-Man"

Data actualizării: | Data publicării:
Benedict Cumberbatch. Foto Facebook
Descriere foto: Benedict Cumberbatch. Foto Facebook

Actorul britanic Benedict Cumberbatch se alătură francizei "Spider-Man" în rolul Doctor Strange, personaj-cheie în următorul film ce va prezenta noile aventuri ale supereroului Omul Păianjen, care va fi din nou interpretat de Tom Holland.

Deocamdată nu a fost anunţat titlul viitorul lungmetraj, al treilea film din seria cinematografică "Spider-Man" al cărei protagonist este Tom Holland, care va fi produs în comun de Disney (prin intermediul Marvel Studios) şi Sony Pictures, după ce o dispută privind drepturile asupra acestui personaj a fost soluţionată prin semnarea de cele două studiouri a unui acord de finanţare în procente egale (50% fiecare).

Potrivit publicaţiei The Hollywood Reporter, Benedict Cumberbatch, intrând din nou în pielea personajului Doctor Strange, va avea un rol de mentor în noul film din seria "Spider-Man", similar celor jucate de Robert Downey Jr. şi Samuel L. Jackson atunci când au apărut în două filme din această franciză, în care au interpretat personajele Iron Man, respectiv Nick Fury.

Fanii universului Marvel au remarcat că Doctor Strange şi Spider-Man au apărut deja împreună în filmul "Avengers: Infinity War" (2018).

Filmările pentru noul lungmetraj vor începe în luna noiembrie sub măsuri sanitare stricte impuse de pandemia de coronavirus, iar premiera filmului a fost menţinută pentru data de 17 decembrie 2021, în pofida amânărilor cu care s-au confruntat multe alte pelicule.

Tom Holland, care îl interpretează pe Spider-Man în actuala serie dedicată Omului Păianjen, a avut un rol fundamental în negocierile dintre preşedinţii studiourilor Disney şi Sony pentru a salva acordul privind drepturile asupra acestui personaj din universul Marvel, din care acesta risca să dispară. notează Agerpres. 

Până atunci, cei doi giganţi ai divertismentului conveniseră ca filmele în care protagonistul este Spider-Man să aparţină Sony, compania ce urma să încaseze cea mai mare parte din beneficii.

În schimb, Disney putea să-l includă pe acest supererou ca personaj secundar în restul filmelor realizate de Marvel Studios. Însă Disney a vrut să renegocieze acordul şi să împartă cu Sony atât finanţarea,cât şi încasările derivate din filmele cu Spider-Man, o propunere respinsă iniţial de grupul Sony.

"Spider-Man: Far From Home" (2019) este filmul care a adus cele mai mari încasări din istoria acestui studio, creat în urmă cu 95 de ani, după ce a vândut bilete în valoare de peste 1,1 miliarde de dolari în întreaga lume.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience