Băutura preferată a manechinelor, beneficii pentru sănătate. Cinci motive care te vor convinge să o consumi

Data publicării:

Adoptarea unui stil de viaţă sănătos a devenit un subiect în tendinţele momentului, în special după ampla promovare de care se bucură pe reţelele de socializare. Numeroase vedete au dezvăluit în mediul online micile secrete care le ajută să se menţină în formă, precum băutul unui pahar cu apă cu lămâie în fiecare dimineaţa.

Potrivit Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC), persoanele care nu beau suficientă apă ar putea adăuga o lămâie pentru a îi adăuga un plus de aromă, ceea ce îi poate încuraja să consume o cantitate mai ridicată pe parcursul zilei, relatează Medical News Today. 

În ceea ce privește proprietățile sale, lămâia conține vitaminele A, B, C și D, calciu, potasiu și magneziu. Datorită acestora, lămâia ajută la creșterea imunității, însă este un aliment utilizat în special în cazul dietelor.

 

Iată care sunt beneficiile:

 

Vitalizează tenul

Deși utilizarea unor produse destinate nevoilor tenului dumneavoastră este importantă, specialiștii recomandă integrarea în rutină a unui pahar cu apă cu lămâine în fiecare dimineață. Lămâia este o sursă esențială de vitamina C, un antioxidant de care organismul are nevoie pentru a produce colagen, informează Medical News Today. 

Potrivit unui studiu publicat în revista ’’Clinical, Cosmetic and Investigational Dermatology’’,  consumul de apă în cantități mari, mai mult de 13 căni pe zi, poate avea efecte pozitive asupra îmbunătățirii aspectului tenului.

Ajută în procesul de digestie

Consumul de apă cu lămâie are un rol esențial în buna funcționare a sistemului digestiv. Lămâia ajută persoanele care se confuntă cu afecțiuni de această natură să obțină o digestie mai bună și are un rol important în procesul eliminării toxinelor, însă la anumite persoane poate stimula secreția de sucuri gastrice. De asemenea, specialiștii recomandă consumul de apă cu lămâie și de către cei care au diverse afecțiuni, precum arsuri la stomac și simptome de reflux, potrivit Healthline. 

Ajută în procesul de slăbire

Pentru a obține rezultatele dorite și pentru a avea o siluetă demnă de invidiat, pe lângă diete, consumul de apă cu lămâie are numeroase beneficii. Acizii citrici pot stimula metabolismul având rolul de a ajuta în procesul de ardere al caloriilor și de stocarea în cantități reduse a grăsimilor, relatează Healthline. 

Îmbunătățește sistemul imunitar

Vitamina C este indispensabilă pentru organism, aceasta având un rol important în buna funcționare a sistemului imunitar. Astfel, consumul de apă cu lămâie contribuie la prevenirea răcelilor și a gripei și ne protejează organismul împotriva infecțiilor, notează Medical News Today. 

Îmbunătățește sistemul cardiovascular

Cercetările arată faptul că lămâile sunt o sursă bogată de magneziu și potasiu care sunt esențiale în menținerea sănătății inimii.

Potasiul contribuie la scăderea tensiunii arteriale și îmbunătățește circulația sângelui, ceea ce reduce riscul unui atac de cord și al accidentului vascular cerebral, notează sursa citată.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru , Gabriela Ungureanu | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel