Băutura pentru toate bolile: latte cu turmeric sau laptele AURIU. Cum se prepară?

Data actualizării: | Data publicării:
Foto Freepik
Descriere foto: Foto Freepik

Băutura pentru toate bolile se prepară ușor acasă din doar câteva ingrediente, pe care cu siguranță le ai deja în bucătărie.

Dacă bolile și răcelile te copleșesc sistematic odată cu apariția vremii reci, înseamnă că organismului îi lipsesc vitaminele, iar funcțiile de protecție ale sistemului imunitar nu funcționează la maxim. 

Pentru a remedia acest lucru, trebuie să bei un latte sănătos și, în același timp, delicios, cu adăugarea unui ingredient secret.

Latte cu turmeric (sau laptele auriu) este o băutură uimitoare care te va încălzi și pe care trebuie să o consumi, pentru a oferi organismului oligoelementele necesare, care îl vor proteja împotriva virușilor și bacteriilor.


Este foarte simplu să prepari băutura magică, iar pentru asta vei avea nevoie de produse pe care deja le ai în bucătărie. Poți folosi atât lapte de vacă, cât și lapte vegetal (de ovăz,  de cocos, de migdale, de orez, de soia).

Ingrediente:

250 ml lapte vegetal sau de vacă,

1,5 linguriță turmeric,

1 lingură ghimbir (proaspăt sau măcinat),

2 boabe de piper negru (zdrobit),

1 lingură scorţişoară,

0,5 linguriță cardamom măcinat,

1 lingură de miere sau sirop de arțar.

Metoda de preparare
Pune laptele la fiert și ia-l de pe foc. Adaugă toate condimentele în lapte, amestecă bine, astfel încât să nu fie cocoloașe și lasă-l să se infuzeze timp de cinci minute.

Laptele se trece printr-o sită fină și se bate cu un mixer până se omogenizează. Adaugă  miere sau sirop de arțar într-o cană, iar deasupra toarnă latte-ul.

Băutura magică nu trebuie consumată fierbinte, ci atunci când are aproximativ 40 de grade. Poate fi servită, chiar rece, vara. Toamna și iarna este mai bine să o consumi caldă.

Citește continuarea pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel