Bârfele, îmbolnăvire sigură. De ce bârfim și ce boli riscăm. Radu Leca: Românii sunt bârfitori, ne place să bârfim. Bârfitorul vrea să-și simtă valoarea, dar se minte singur

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Bârfele fac parte din cotidian, doar că acestea au efecte negative asupra creierului, a stimei de sine și nu numai.

Bârfele au efecte negative asupra sănătății. Îți afectează creierul și stima de sine. Bârfele, zvonurile și fake-news-urile ne influențează în mod negativ sănătatea. În timp ce majoritatea le consideră inofensive, acestea vă pot afecta sănătatea.

A învăța să faci diferența dintre fapt și ficțiune poate fi un adevărat impuls - atât mental, cât și fizic.

De ce bârfim

Am vrut să aflăm de ce bârfim. Specialiștii susțin că face parte din ADN-ul nostru ca popor. Numai că toate acestea au un impact negativ asupra creierului, ne-a explicat în exclusivitate pentru DC Medical, psihologul Radu Leca.

”Românii sunt bârfitori. Ne place să bârfim pentru că ne simțim neputincioși. Noi ne simțim neputincioși, iar imaginea noastră în familie, în societate și la nivel de structură academică, în cazul în care este nulă sau nesemnificativă trebuie să primească un ajutor. Bârfa reprezintă unul dintre principalele ajutoare ce favorizează o imagine îmbunătățită asupra subiectului pentru o perioadă scurtă de timp. 

Atunci, subiectul se folosește de această îmbunătățire scurtă de timp ca să simtă valoarea. Până la urmă se minte singur pentru că trăiește într-o iluzie”, a explicat, în exclusivitate pentru DC Medical, psihologul Radu Leca. 

Citește întreaga știre pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel