Bărbatul cu „cel mai lung nas din lume” a murit subit

Data publicării:
Mehmet Özyürek, foto Guiness World Records
Descriere foto: Mehmet Özyürek, foto Guiness World Records

Bărbatul "binecuvântat" cu cel mai lung nas din lume și cu un simț al mirosului incredibil a murit subit.

Mehmet Özyürek, care a primit de trei ori titlul de cel mai lung nas al unei persoane în viață, avea 75 de ani și a suferit un atac de cord înainte de a fi supus unei intervenții chirurgicale. 
Cei dragi lui Mehmet și-au luat rămas bun de la el, în timp ce l-au înmormântat în orașul său natal Artvin din Turcia, potrivit Guinness World Records.

Mynet relatează că fiul său, Barıș, a declarat "Le mulțumesc sincer oamenilor din Artvin și fanilor lor. Suntem îndurerați.

"Tatăl meu a fost foarte bun la suflet, a încercat să nu jignească pe nimeni. Tatăl meu nu era împăcat doar cu nasul lui, ci și cu viața lui".

 

Un nas „special”

A primit de trei ori titlul de cel mai lung nas al unei persoane în viață (bărbat): prima dată în 2001, în Guinness World Records: Primetime din Los Angeles, din nou în 2010 pe platoul de filmare al emisiunii Lo Show dei Record din Italia și pentru ultima dată în 2021. De fiecare dată, a măsurat 8,8 cm de la pod până la vârf, ceea ce reprezintă lungimea unei cărți de joc.

@guinnessworldrecords

Longest nose ???? 8.8 cm (3.46 in) - Mehmet Özyürek ????????

♬ original sound - Guinness World Records

Întotdeauna a fost intens mândru de nasul său și de capacitățile sale olfactive. El a declarat pentru Guinness World Records în 2021: "Simțul meu olfactiv este diferit de al altor oameni.

"Eu spun 'e un miros aici'. Ceilalți oameni spun 'noi nu simțim acest miros'. Eu spun 'poate că voi nu-l mirosiți, dar eu pot'.

 

"De exemplu, dacă intru în casa mea... îmi dau seama imediat ce fel de mâncare este gătit."

Mehmet aspunea că nasul său mare și distinctiv este o trăsătură de familie. "Am o trăsătură atât de specială", spunea Mehmet.

"Îmi place la nebunie această trăsătură. Lumii îi place, Guinness World Records adoră, bineînțeles, și soției mele îi place!


"Este o condiție genetică, din câte am înțeles. Nu a existat nicio explicație din partea medicilor, dar eu o am în familie, deci tatăl meu o are, unchii mei o au, eu o am.

"Dumnezeu m-a făcut așa, nu se poate face nimic în această situație. Am învățat să trăiesc în pace cu fizicul meu".

Cel mai lung nas înregistrat în istorie i-a aparținut englezului Thomas Wedders.
Nasul acestui locuitor din Yorkshire din secolul al XVIII-lea măsura incredibil 19 cm (7,5 inch).

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel