Bărbații sunt mai atrași de femeile mai puțin inteligente, susține un studiu. Femeile deștepte - "problematice"

Data publicării:
Unsplash.com/ autor Joe Ciciarelli
Descriere foto: Unsplash.com/ autor Joe Ciciarelli

Un nou studiu susține că bărbații sunt atrași de femeile mai puțin inteligente.

Multe filme și romane de dragoste spun că o femeie deșteaptă și de succes va câștiga mereu în fața unei tipe drăguțe și fără creier. Ai putea crede că cea mai bună metodă pentru a atrage bărbații ar fi inteligența, dar se pare că nu ar fi așa.

Un nou studiu descoperă că multe femei inteligente ajung să fie singure - nu prin alegere, ci pentru că bărbații preferă femeile mai puțin inteligente.

Studiul, care a intervievat 121 de participanți britanici, a constatat că femeile cu inteligență ridicată în relațiile heterosexuale sunt văzute ca fiind "problematice". Bineînțeles, aceeași trăsătură la bărbați a fost văzută ca fiind dezirabilă., potrivit YourTango. 


De ce ar prefera bărbații o femeie mai puțin inteligentă? 

"Bărbații de succes se întâlnesc cu femei cu o educație mai slabă nu pentru că vor ca "femeile să fie proaste", ci mai degrabă pentru că vor "pe cineva care își prioritizează viața într-un mod compatibil cu modul în care tu o prioritizezi pe a ta"", spune reporterul financiar John Carter.

Practic, bărbații nu își doresc o femeie care să își pună intelectul în valoare cu o slujbă importantă. Ei ar prefera o femeie dispusă să stea pe bancheta din spate. 

Ce ar trebui să facă aceste doamne inteligente și singure dacă nu vor să rămână singure pentru tot restul vieții? Să se mulțumească cu un bărbat mai puțin educat, bineînțeles. Nu este o modalitate foarte romantică pentru cum să atragi bărbații atunci când este pusă astfel, dar asta sfătuiește Linda Hirshman, autoarea cărții Get to Work. 


"Dacă ești dedicată obiectivelor tale profesionale și îți dorești un bărbat care să te sprijine în acest sens, faci ceea ce au făcut bărbații de-a lungul timpului: plasezi un pariu sigur", spune Hirshman.

În mod surprinzător, se pare că femeile urmează acest sfat. Potrivit Pew Research Center, 21 la sută dintre femeile căsătorite aveau un soț mai puțin educat decât ele în 2012. 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel