Banii POT cumpăra fericirea. De câți ai nevoie

Data publicării:
Unsplash.com/ autor Sharon McCutcheon
Descriere foto: Unsplash.com/ autor Sharon McCutcheon

Banii pot cumpăra fericirea: Iată de cât de mulți aveți nevoie și cum să-i cheltuiți, potrivit experților.

Cunoaștem cu toții fraza: „banii nu pot cumpăra fericirea”. Se pare că acest lucru nu este în totalitate adevărat. Banii pot cumpăra un anumit grad de satisfacție în viață, în funcție de câtă avere aveți și de modul în care o cheltuiți.

Cercetările arată că bunăstarea emoțională crește odată cu venitul, până la un punct. Un studiu din 2010 a analizat sondajele a 450.000 de americani și a constatat că participanții cu venituri mai mari au raportat o bunăstare emoțională mai mare. Această fericire ține până la un venit anual de 75.000 de dolari. După aceea, scade.

 

Dincolo de avere, pentru a putea atinge fericirea,  este important să vă puteți satisface nevoile de bază, să vă bucurați de experiențe de viață și să aveți legături sociale.

Nevoi de bază

 

Lindsay Bryan-Podvin, LMSW, terapeut financiar și autor al „Soluției de anxietate financiară”, spune că un venit anual de 75.000 de dolari poate să nu fie pragul tuturor. Abilitatea de a satisface nevoile de bază, cum ar fi hrana, locuința și asistența medicală sunt prioritare. Apoi, cantitatea de satisfacție derivată din venituri variază, în funcție de factori precum nivelul de trai din zona în care locuiți și interesele dvs. 

„Atunci când putem avea grijă financiar de noi înșine, sănătatea noastră mentală este mai bună”, spune Bryan-Podvin. „Este stresant să nu ai bani”.

De fapt, potrivit CDC, adulții care trăiesc sub nivelul sărăciei au avut de trei până la patru ori mai multe șanse de depresie decât adulții care trăiesc peste nivelul sărăciei.

Abilitatea de a satisface nevoile de bază fără a avea mai multe locuri de muncă înseamnă, de asemenea, că este mai probabil să aveți timp pentru prieteni și familie, ceea ce este important pentru fericire. Un studiu de la Harvard, care a început în 1938 și a urmărit sute de bărbați timp de aproape 80 de ani, a colectat date atât despre bunăstarea fizică, cât și cea mentală. Cercetătorii au descoperit că relațiile strânse, mai mult decât banii sau faima, îi mențin pe oameni fericiți pe tot parcursul vieții.
 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Economie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel