BAFTA l-a suspendat pe actorul britanic Noel Clarke după ce a fost acuzat de hărţuire

Data publicării:
Noel Clarke, foto Instagram
Descriere foto: Noel Clarke, foto Instagram

Academia britanică de film şi televiziune (British Academy of Film and Television Arts) l-a suspendat pe actorul şi regizorul Noel Clarke după ce ziarul The Guardian a relatat că acesta a fost acuzat de hărţuire, intimidare şi atingeri nepotrivite de către 20 de femei.

Clarke, în vârstă de 45 de ani, a negat orice hărţuire sexuală sau comportament neadecvat şi a declarat că se va apăra împotriva "acuzaţiilor false".

The Guardian a declarat că a vorbit cu 20 de femei care l-au acuzat pe Clarke de hărţuire sexuală, atingeri nepotrivite,
comportament şi comentarii sexuale inadecvate pe platoul de filmare, abateri profesionale, însuşire şi partajare de imagini sexuale explicite fără consimţământ, şi intimidare între 2004 şi 2019.

"Având în vedere acuzaţiile de comportament neadecvat la adresa lui Noel Clarke apărute în The Guardian, BAFTA a luat decizia de a-i suspenda imediat şi până la o nouă notificare calitatea de membru şi premiul pentru contribuţii extraordinare aduse industriei filmului britanic", a anunţat BAFTA într-un comunicat.

"Într-o carieră de 20 de ani, nu am avut niciodată o plângere împotriva mea", a spus Clarke într-un comunicat. "Dacă cineva care a lucrat cu mine s-a simţit vreodată inconfortabil sau nerespectat, îmi cer sincer scuze. Neg vehement orice hărţuire sexuală sau acţiune greşită şi intenţionez să mă apăr împotriva acestor acuzaţii false", a mai spus el.

Noel Clarke este cunoscut pentru "Kidulthood" (2006), "Adulthood" (2008) şi "Brotherhood" (2016) care explorează teme precum intimidarea, consumul abuziv de droguri şi violenţa extremă în rândul unui grup de tineri din Londra, notează Agerpres.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel