Bacteriile ascunse în tocătorul de bucătărie. Risc de contaminare. Cum să îl speli corect

Data publicării:
Bacteriile ascunse în tocătorul de bucătărie. Risc de contaminare. Cum să îl speli corect
Descriere foto: Bacteriile ascunse în tocătorul de bucătărie. Risc de contaminare. Cum să îl speli corect

Tocătorul de bucătărie poate fi vectorul pentru contaminarea încrucișată. Urmați patru pași simpli pentru a-l curăța corespunzător.

Tocătorul de bucătărie se regăsesște în arsenalul de instrumente de gătit. Sunt persoane care aleg un tocător de lemn în locul celor realizate din alte materiale. Însă, întreținerea unui tocător de lemn este mai specială. 

Tocătorul de lemn, risc pentru sănătate
Tocătorul de lemn poate reprezenta un pericol pentru sănătate dacă nu este spălat corespunzător. Este nevoie de curățare regulată pentru a evita contaminarea alimentelor cu bacterii, cum ar fi E. coli, care pot provoca boli alimentare.

Potrivit specialiștilor, ar trebui să utilizați mai multe tocătoare - una pentru carnea crudă și una pentru produsele proaspete. Dacă nu puteți face acest lucru, un tocător ar trebui să fie suficient atâta timp cât îl curățați bine, arată Healthline.

 

Cum se spală corect un tocător de lemn


Iată cum să vă spălați tocătorul de lemn:

- Curățați suprafața tocătorului cu apă fierbinte și detergent, pentru a elimina resturile alimentare și bacteriile.

- Clătiți cu apă curată pentru a elimina reziduurile de detergent.

- Spălați suprafața plăcii de tăiere din lemn cu apă fierbinte și cu săpun după fiecare utilizare și înainte de a utiliza placa pentru un alt aliment.

Tocătorul de lemn trebuie igienizat o dată pe săptămână cu un produs pe bază de acid - cum ar fi sucul de lămâie sau oțetul alb, o soluție diluată de înălbitor sau un alt dezinfectant comercial - și lustruit cu un ulei mineral de calitate alimentară o dată pe lună pentru a-l menține într-o stare optimă.

Sunt patru pași simpli de urmat.

 

Pasul 1: Clătiți cu apă fierbinte și detergent


Dacă utilizați același tocător pentru carne crudă și produse proaspete, ar trebui să curățați și să igienizați bine placa după fiecare utilizare. Utilizarea tocătoarelor separate poate reduce la minimum riscul de intoxicație alimentară.

Departamentul agriculturii din SUA (USDA) recomandă spălarea tuturor tocătoarelor - indiferent dacă sunt realizate dintr-un material poros, cum ar fi lemnul sau unul neporos, cum ar fi plasticul sau sticla - cu apă caldă și cu detergent după fiecare utilizare

De asemenea, FDA recomandă spălarea cu apă fierbinte, cu detergent, după pregătirea fiecărui produs alimentar și înainte de a utiliza placa pentru un alt aliment. 

Citește continuarea pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel