Avertizări de ninsori și strat de zăpadă. Elena Mateescu, ANM: Până sâmbătă avem vreme deosebit de rece

Data actualizării: | Data publicării:
Vreme ploioasă. Foto Freepik
Descriere foto: Vreme ploioasă. Foto Freepik

Vânt puternic, temperaturi scăzute, ploi şi chiar ninsori. Asta ne aşteaptă până la sfârşitul săptămânii.

Scoateţi hainele groase din dulap! Ninsori abundente şi rafale puternice de vânt, fenomene neobişnuite primăvara, au afectat marţi regiuni extinse din Balcanii de Vest, transmite Reuters. Reprezentanţii ANM spun că vom avea parte de vreme rece până în Duminica Floriilor.

"În partea de sud-est a ţării precipitaţiile pot să atingă valori de 40-50l/mp. La munte putem să vorbim de precipitaţii sub formă de ninsoare, mai ales în Carpaţii Meridionali şi Orientali, dar în acelaşi timp şi în cea mai mare parte a Moldovei. La nivelul întregii ţări, maximele nu au depăşit decât izolat 9-10 grade, în timp ce în restul ţării s-au oprit undeva la 6-7 grade, inclusiv în Capitală. Vorbim de precipitaţii sub formă lichidă dar şi solidă, predominant ninsori, cât şi de intensificări ale vântului care, la altitudini mai mari de 1400m, ia forma rafalelor de peste 55-65km/h, asociate şi cu ninsorile. Puteam chiar să vorbim de fenomen temporar de viscol şi strat consistent de zăpadă. Aceste rafale amplifică senzaţia de rece, în condiţiile în care temperaturile sunt unele foarte coborâte" a explicat Elena Mateescu, meteorolog ANM.

 

Citește continuarea pe DC News.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Vremea


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel