Avertisment pentru PĂRINȚI. 4 semne că sunteți în pragul epuizării. Cum puteți scăpa de stres

Data publicării:
4 semne că sunteți în pragul epuizării, foto Unsplash/ autor: Juliane Liebermann
Descriere foto: 4 semne că sunteți în pragul epuizării, foto Unsplash/ autor: Juliane Liebermann

Burnout-ul este o formă de epuizare severă cauzată de stres cronic necontrolat.

Termenul este asociat des cu persoanele care ocupă locuri de muncă extrem de stresante. Dar pe timp de pandemie s-a dovedit că cel mai stresant job este cel de părinte. Majoritatea oamenilor au lucrat de acasă și au fost nevoiți să se ocupe în același timp și de serviciu și de casă. 


Marie Christian, coordonator perinatal la Medway Perinatal Service, vorbește despre cele patru semne ale epuizării pe care trebuie să le urmăriți și oferă câteva idei despre cum puteți face față stresului de acasă. 

 

1. Ai grijă constant de toți ceilalți și îți neglijezi propriile nevoi


Când aveți mereu grijă de familia dvs. - și vă faceți griji cu privire la modul în care se simt, ce fac sau ce vor mânca la cină - uitați cu ușurință de lucrurile de care aveți dvs. nevoie.


Este important ca părinții să-și facă timp pentru ei, o zi sau doar câteva ore departe de responsabilități. Făcând ceva ce vi se pare cu adevărat recreativ, fie că alergați, citiți o carte sau faceți o baie caldă, este esențial pentru a vă proteja sănătatea mintală.

 

2. Îți este greu să-ți păstrezi identitatea


În timpul pandemiei, oportunitățile de a interacționa cu prietenii și familia au fost puține și uneori inexistente.


Așadar, anul acesta, mai mult ca oricând, este vital ca părinții să depună eforturi conștiente pentru a face lucruri pentru ei înșiși, care îi ajută să-și mențină sentimentul de sine departe de a fi doar „mamă” sau „tată”.

 

3. În ultimul an ți-a lipsit comunitatea și sprijinul


Este esențial să ne întâlnim cu alți părinți pentru a schimba povești, pentru a ne împărtăși sfaturi și pentru a ne desprinde de grijile noastre. Rețelele locale de mame acționează adesea ca linii de salvare, dar în timpul pandemiei, aceste linii de viață și-au schimbat forma.


Profităm la maximum de apeluri telefonice și video, dar nu este același lucru cu o interacțiune față în față. Epuizarea emoțională care poate veni odată cu pierderea acelui sentiment de comunitate și poate fi greu de suportat.

 

4. Mai mult timp petrecut cu copiii în acest an a însemnat mai multe griji că ceea ce faci nu este bine


Acum, că petreceți atât de mult timp acasă, poate fi ușor să vă gândiți și să vă faceți griji cu privire la copiii dvs. Nu numai că vă puteți face griji dacă educația la domiciliu este destul de bună, dar vă puteți îngrijora și despre sănătatea mintală a copiilor dvs. Poate că v-ați îngrijorat că le lipsesc prietenii sau colegii.

Trebuie să vă relaxați și să uitați de toate aceste griji. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel