''Avatar'' a redevenit filmul cu cele mai mari încasări din istoria cinematografiei

Data publicării:
''Avatar'' a redevenit filmul cu cele mai mari încasări din istoria cinematografiei. Captură foto „Avatar”
Descriere foto: ''Avatar'' a redevenit filmul cu cele mai mari încasări din istoria cinematografiei. Captură foto „Avatar”

Filmul SF "Avatar" (2009), regizat de James Cameron, a întrecut lungmetrajul "Avengers: Endgame" şi a redevenit pelicula cu cele mai mari încasări din istoria cinematografiei, după ce a beneficiat weekendul trecut de o relansare în cinematografele din China,

"Avatar" a devenit filmul cu cele mai mari încasări din toate timpurile în anul 2010, după ce a depăşit "Titanic", un alt lungmetraj regizat de James Cameron. În 2019, "Avengers: Endgame" a câştigat acest titlu din fruntea box-office-ului mondial după ce a obţinut încasări de 2,797 miliarde de dolari.

Graţie relansării sale în China, "Avatar" a ajuns luni la un box-office global de 2,810 miliarde de dolari, potrivit site-ului boxofficemojo.com, revedenind filmul cu cele mai mari încasări din istorie.

Regizorii filmului "Avengers: Endgame", Joe şi Anthony Russo, au publicat pe reţelele de socializare un mesaj prin care l-au felicitat pe James Cameron pentru această performanţă.

China este în prezent una dintre puţinele ţări din lume în care cinematografele au fost redeschise.

Regizorul James Cameron plănuieşte să lanseze o serie de continuări ale filmului "Avatar". Prima dintre ele urmează să fie lansată în 2022. Alte patru filme din această serie vor avea premierele în acest deceniu.

Grupul Disney a achiziţionat recent franciza cinematografică "Avatar", deşi deţinea deja licenţa necesară pentru a construi în parcul de distracţii Animal Kingdom din Florida o zonă tematică inspirată din universul prezentat în primul film din această serie.

În 2019, Disney a finalizat contractul de achiziţie pentru a intra în posesia bunurilor deţinute de 20th Century Fox, printre care şi filmul "Avatar", regizat de James Cameron.

În prezent, grupul Disney deţine primele cinci filme din clasamentul celor mai profitabile lungmetraje din toate timpurile şi, totodată, opt pelicule din top 10.

Printre acestea se află "Titanic", care ocupă locul al treilea şi care a reprezentat un joint-venture între Paramount Pictures şi 20th Century Fox. Celelalte producţii Disney din acest clasament sunt "Star Wars: The Forces Awakens", "Avengers: Infinity War", "The Lion King" (un remake live-action din 2019), "Avengers" şi "Frozen II", notează Agerpres.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel