Augustin Viziru, mărturii cutremurătoare despre boala tatălui său: „ Deja făcuse metastază cerebrală. În capul meu era țambal: îl pierd pe tata, nu îl pierd pe tata?”

Data actualizării: | Data publicării:
Augustin Viziru, captură video YouTube
Descriere foto: Augustin Viziru, captură video YouTube

Augustin Viziru și-a pierdut tatăl în urmă cu câțiva ani. Părintele actorului a fost răpus de o boală nemiloasă. 

Augustin Viziru și-a pierdut tatăl în urmă cu 9 ani. În 2013, tatăl actorului a pierdut lupta cu cancerul, după trei ani de tratamente grele.

Invitat în emisiunea „ În oglindă”, realizată de Mihai Ghiță, Augustin Viziru a dezvăluit că tatăl său a fost diagnosticat târziu, abia la un an de la primele simptome. Părintele actorului a refuzat să meargă la medic, în ciuda simptomelor supărătoare, iar atunci când în sfârșit  a acceptat, medicul nu i-a pus diagnosticul corect. Ulterior, bărbatul a început să se simtă tot mai rău, astfel că a mers la spital pentru mai multe investigații. Verdictul medicilor a fost unul crunt: cancer pulmonar în stadiul 4, cu metastaze și tumoare pe creier. 

Augustin Viziru: I-au găsit tumoare pe creier, adică el avea cancer pulmonar gradul 4 și deja făcuse metastază cerebrală.


„El tușea cam de un an. Noi aveam o școală de fotbal și el avea o casă la Predeal. Tata era genul de om care se trezea dimineața, alerga până la Trei brazi și înapoi și abia apoi își începea ziua. Sportiv toată viața și disciplinat, dar mai făcea dușuri și ieșea afară cum era iarna, zăpadă pe la munte și a răcit. A răcit, nu a tratat și l-a ținut un an de zile (…) După vreun an de zile am reușit să îl convingem să meargă la un doctor. A fost la doctor, iar doctorul acela a susținut că nu are nimic(...) A mai stat cât a mai stat și într-o dimineața, era la Predeal și mi-a zis că i-a căzut țigara din mână și că i-a amorțit mâna stângă. M-am dus repede, l-am luat, am venit acasă, am ajuns la București, am ajuns la Elias(...) i-am făcut un CT sau un RMN și i-a găsit tumoare pe creier, adică el avea cancer pulmonar gradul 4 și deja făcuse metastază cerebrală.

Nu înțelegeam, în capul meu era țambal: îl pierd pe tata, nu îl pierd pe tata? Ce se întâmplă? Și a început o întreagă tevatură. Țin minte că era profesorul Zielinski la Spitalul AKH din Viena(...) și am văzut că vine în România la controale și m-am dus cu japca acolo(...) am ajuns la el și cu eforturi mari financiare, pentru că în perioada aia nu mai aveam bani(...) a început o tevatură și am ajuns la Viena, unde au reușit să îl opereze și să îi scoată un plămân(...) A reușit operația și a mai reușit să trăiască trei ani jumate”, a povestit Augustin Viziru, în emisiunea lui Mihai Ghiță.

Tatăl actorului a reușit să mai câștige 3 ani de viață

După trei ani, bărbatul a pierdut lupta cu cancerul. Augustin Viziru spune că ultimele clipă de viață ale tatălui său au fost copleșitoare. Acesta a plâns și i-a spus că regretă că s-a îndoit de el. 

„A mai trăit trei ani jumate, după care a recidivat iar și atunci nu am mai avut ce să facem. Dar mereu mi-a zis ca i-am dat bonus trei ani jumate, că a apucat să îl vadă pe Mihai, pe băiatul fratelui meu, ceea ce a fost cea mai mare bucurie a lui.

Înainte să se ducă, îl bufnea plânsul și mi-a spus că îi pare rău că s-a îndoit de mine.(...) Când aveam vreo 23 de ani, îi era frică că nu fac nimic. Mi-a zis că îi pare rău că s-a îndoit de mine și era mândru că am dus toată familia în spate și de 10 ani fac treabă”, a dezvăluit Augustin Viziru.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel