Atenție la dieta mediteraneană! Dr. Florin Mihălţan: De ce începe să devină periculoasă

Dieta mediteraneana. Sursa foto: unsplash.com
Descriere foto: Dieta mediteraneana. Sursa foto: unsplash.com

Prof. dr. Florin Mihălţan, medic primar pneumolog,  a participat la dezbaterea organizată de DC Media Group privind "Reducerea riscurilor legate de poluare: investiții verzi, metode de îmbunătățire a calității aerului, soluțiile oferite de către companii cheie" unde a vorbit despre soluțiile pe care le avem la îndemână pentru a ne proteja singuri de poluare. 

Medicul pneumolog susține că pentru a putea proteja mediul înconjurător este nevoie, în primul rând, de educarea populației în acest sens. 

„Aș mai adăuga ceva care cred că e important, este vorba de poluarea cu plastic. Aici, sunt două lucruri care țin de sănătate și care sunt extrem de evidente. Plasticul s-a găsit și în Groapa Marianelor, există și în fructele de mare. Atenție că regimul mediteranean, care este recomandat ca un regim profilactic pentru foarte multe afecțiuni, începe să devină și el periculos în condițiile poluării actuale.

Din punct de vedere al pneumologului, noi știm că tratamentele bolnavului respirator se bazează pe spray-uri. Aceste spray-uri au la ora actuală chlorofluorocarbon care este considerat și el un element poluant și, dacă ați observat, Uniunea Europeană încearcă să schimbe tipul de administrare al substanțelor care sunt folosite pentru tratamentul bolnavilor cronici", a spus Prof. dr. Florin Mihălţan. 

 

Citește continuarea pe DC News.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Dată: 03 aug 2023, 10:04 | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience