Atacul rechinilor în Egipt: ce se întâmplă cu plajele din stațiunea Hurghada la 4 zile după tragedie

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Wai Siew
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Wai Siew

După tragedia petrecută în stațiune Hurghada din Egipt, autoritățile au luat o decizie total neașteptată.

 O româncă și o austriacă și-au pierdut viața zilele trecute după ce rechinii le-au ucis în timp ce se aflau în apă, în Marea Roşie, în Egipt, la sud de oraşul Hurghada. Potrivit unor surse, autoritățile au decis atunci să închidă zona și să nu mai permită accesul turiștilor sau localnicilor.

Ce se întâmplă cu plajele din stațiunea Hurghada la 4 zile după tragedie?

După tragedia pentrecută în stațiunea Hurghada, unde două femei și-au pierdut viața, turiștii au făcut un anunț neașteptat pe rețelele de socializare. Deși, inițial zona a fost închisă, se pare că autoritățile au decis să redeschidă zona pentru turiști și chiar să le permită să intre în apă. 

, Sunt mai multe submarine care patrulează în mare”

„Bună ziua! Vin cu un update de la Tropitel Sahl Hasheesh (n.r. – în zona în care este amplasat acest resort a fost ucisă de rechini turista din Austria). Sunt niște prieteni acum acolo. Pontonul s-a redeschis de alaltăieri (05.07.2022) după ora 12:00 aproximativ în fiecare din ultimele două zile. De asemenea, aceștia au mărturisit că sunt mai multe submarine care patrulează în mare. 

Doar laguna izolată și înconjurată de recifuri este deschisă. Și asta doar dupa ce un semi-submarin a verificat toată zona (în ambele zile, și ieri, și alaltăieri). Așa s-a procedat la mai multe hoteluri. Sunt mai multe submarine care patrulează în mare din zona Sahl Hasheesh și Makadi Bay.

Lumea s-a simțit în siguranță după ultimele masuri. Atașez câteva poze. Am văzut că la alte hoteluri din zonă, plajă a rămas închisă. Este vorbă de plajele care au acces direct la largul mării. N-am mai multe informații vis-a-vis când se vor redeschide acestea”, a scris un turist pe Facebook, potrivit playtech.ro

Un alt turist  a susținut că a văzut chiar recent doi rechini la doar câțiva metri de mal și nu înțelege cum autoritățile au luat o asemenea decizie în situația de față. 

„Acum 30 minute și-au făcut apariția, la 6-7 metri de mal, doi rechini”, se mai arată un mesaj al unui turist.

Citește și: Monica Tatoiu, premoniție înainte ca românca din Egipt să fie atacată de rechin. Ce a văzut vedeta

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Actualitate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel