Astrologia şi medicina chineză: Semnele zodiacale şi corespondentul lor în corpul uman

Data publicării:
Horoscop Chinezesc. Foto Unsplash / Autor D. Aida
Descriere foto: Horoscop Chinezesc. Foto Unsplash / Autor D. Aida

Zodiacul chinezesc are la bază mai mult decât simplele denumiri ale semnelor animale. Invitat la interviurile Astrosens.ro, Octavian Sbârnă, acupunctor, consultant în Feng Shui și astrologie chineză, a explicat care este corespondentul fizic al fiecărui semn şi cum relaţionează unele cu celelalte:

ŞOBOLAN

Şobolanul se traduce ca şi colecist, fier. Şobolanul are foarte mult legătură cu ideea de decizie. 

Putem să spunem că Tigrul care vine, duce atenţia deciziilor către reper. Despre ce decizii poate să fie vorba? Depinde unde ai Şobolanul în hartă.

Dacă îl al în an, atunci este vorba despre ce decizii vei lua vizavi de noi repere, care vorbesc de mediul exterior. Cum te raportezi la mediul exterior.

Ce înseamnă asta? Poate să fie ceva de genul: "Te simţi ok în România?", "Te simţi ok în lume?", "Te simţi ok în industria în care activezi?". Cum percepi relaţia cu mediul exterior?


BIVOL

Organul corespunzător Bivolului este ficatul. Ficatul este în strânsă legătură cu colecistul (reprezentat de semnul Şobolanului). Dacă colecistul are legătură cu deciziile, ficatul are legătură cu ideea de planuri. În ce direcţie mă duc? Care este strategia? Care e viziunea mea? Cum ajung din punctul A în punctul B? Iar aceste planuri pot să aibă o componentă de indecizie, de frustrare, că s-ar putea să nu fie foarte clară destinaţia.

Aici, interacţiunea este foarte mult despre a aduce repere noi (Tigrul de care ziceam) în zona de planificare.

Atenţie! Din perspectiva acupuncturii, e o interacţiunea importantă între ficat şi plămâni (reprezentaţi de Tigru). Ficatul are legătură cu spectrul emoţional de furie, frustrare, supărare, nemulţumire. Plămânii au legătură cu ideea de nedreptate. Şi de foarte multe ori, punctele slabe ale acestora fac o masă critică foarte puternică. E ceva de genul, dacă eu am o sensibilitate către nedreptate, e foarte uşor să devin foarte furios.

Dar provocarea este să ne folosim de claritatea pe care o aduce Tigrul, de repere noi, astfel încât să vedem lucrurile din alte perspective. Unul dintre beneficiile ficatului sau al Bivolului este că ar trebui să vină cu creativitate, cu flexibilitate, la fel ca şi la partea de colecist. 

 

Citește continuarea pe ASTROSENS. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Horoscop


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel