Astenia de toamnă, simptome. Alimentul care o înrăutățește. Ciurea: Este un drog, un inamic al corpului

foto Freepik
Descriere foto: foto Freepik

Odată cu răcirea vremii și intrarea în luna septembrie apare și astenia de toamnă. Ce simptome provoacă și ce putem face să scăpăm de ea.

Când suferim de astenie, dormim prost, suntem mai obosiți, ne este greu să ne concentrăm, avem slăbiciune musculară și ne simțim mai triști, mai apatici și mai iritați... Cu alte cuvinte, oboseala ne invadează și ne pierdem vitalitatea fără un motiv aparent.

Astenia de toamnă nu este o boală sau un sindrom, deoarece efectele sale dispar imediat ce organismul se adaptează la schimbările sezoniere, iar cel mai bun tratament este prevenția.

Prin definiție, astenia, cunoscută și sub numele de slăbiciune, este senzația de oboseală a corpului. Este posibil ca o persoană care se confruntă cu slăbiciune să nu poată mișca o anumită parte a corpului în mod corespunzător. Astenia poate duce, de asemenea, la o lipsă de energie pentru a mișca anumite sau chiar toate părțile corpului și poate provoca, de asemenea, oboseală mentală.

Unele persoane se confruntă cu astenia într-o anumită zonă a corpului, cum ar fi brațele sau picioarele, în timp ce alții se pot confrunta cu o slăbiciune a întregului corp, care este adesea rezultatul unei infecții bacteriene sau virale, cum ar fi gripa sau hepatita.

 

Slăbiciunea poate fi temporară, dar în unele cazuri este cronică sau continuă. 

 

Vlad Ciurea, despre astenia de toamnă

 

Prof. Dr. Vlad Ciurea, profesor de neurochirurgie la UMF Carol Davila București, a explicat cum apare astenia de toamnă, care sunt simptomele acesteia, dar şi prin ce modalităţi putem combate această afecţiune.

Medicul neurochirurg mai spune că expunerea la lumina solară este indicată, la fel şi ieşirile în aer liber, atunci când simptomele asteniei sunt persistente.

 

Citește continuarea pe DC MedicalGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Dată: 04 sep 2023, 12:25 | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience