Ashton Kutcher și Mila Kunis își cer scuze public după condamnarea lui Danny Masterson la 30 de ani de închisoare. Motivul pentru care i-au trimis scrisori de susținere judecătorului

Data publicării:

Ashton Kutcher și Mila Kunis explică de ce au scris scrisori de susținere pentru Danny Masterson, colegul lor din serialul That '70s Show,  înainte de condamnarea acestuia la 30 de ani de închisoare pentru viol. 

Ashton Kutcher și Mila Kunis au postat un videoclip pe Instagram în care își cer scuze pentru "durerea provocată" după ce au apărut scrisorile lor de susținere a lui Danny Masterson. Cei doi au scris scrisori de susținere pentru Danny înainte ca acesta să fie condamnat la 30 de ani după gratii pentru viol, pe 7 septembrie, potrivit E Entertainment. 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Ashton Kutcher (@aplusk)


"Noi susținem victimele. Am făcut acest lucru din punct de vedere istoric prin munca noastră și vom continua să facem acest lucru în viitor".


Ashton Kutcher și Mila Kunis vorbesc despre motivul pentru care au ales să scrie scrisori de susținere pentru Danny Masterson înainte ca acesta să fie condamnat la 30 de ani de închisoare pe viață pentru că a violat două femei.


Ieri a apărut vestea că Kutcher și Kunis - alături de colegii lor de distribuție din That '70s Show, Debra Jo Rupp și Kurtwood Smith - s-au numărat printre cei care au scris scris scrisori judecătoarei Charlaine F. Olmedo în care au depus mărturie despre caracterul lui Masterson înainte de pronunțarea sentinței. 

 

Cuplul a abordat implicarea lor într-un videoclip Instagram postat sâmbătă pe contul lui Kutcher.  

"Suntem conștienți de durerea care a fost cauzată de scrisorile de caracter pe care le-am scris în numele lui Danny Masterson", a început Kutcher.

"În urmă cu câteva luni, familia lui Danny a luat legătura cu noi și ne-a cerut să scriem scrisori de susținere pentru a reprezenta persoana pe care o cunoșteam de 25 de ani, astfel încât judecătorul să poată lua acest lucru pe deplin în considerare în legătură cu sentința", a împărtășit Ashton. 

 

Mila Kunis a susținut că scrisorile lor "nu au fost scrise pentru a pune sub semnul întrebării legitimitatea sistemului judiciar sau validitatea hotărârii juriului" în vreun fel. În schimb, a spus Kutcher, "au fost destinate judecătorului să le citească și nu pentru a submina mărturia victimelor sau pentru a le retraumatiza în vreun fel. Nu am dori niciodată să facem acest lucru. Și ne pare rău dacă acest lucru a avut loc".

Kunis a concluzionat: "Inima noastră se îndreaptă către fiecare persoană care a fost vreodată victima unei agresiuni sexuale, a unui abuz sexual sau a unui viol".


În scrisoarea sa, Kutcher a spus că Masterson nu a fost "nimic altceva decât o influență pozitivă" asupra sa de-a lungul vieții.


 "De-a lungul relației noastre de 25 de ani, nu-mi amintesc să mă fi mințit vreodată", a scris el. "El m-a învățat despre cum să fiu direct și să mă confrunt cu problemele din viață și din relații, să le rezolv și să merg mai departe. Danny este o persoană care este în mod constant acolo pentru tine atunci când ai nevoie de el".

"Deși sunt conștient de faptul că hotărârea a fost pronunțată ca fiind vinovat pentru două capete de acuzare de viol cu forța și că victimele au o mare dorință de dreptate, sper că mărturia mea despre caracterul lui va fi luată în considerare la pronunțarea sentinței", a adăugat Kutcher la finalul notei sale. "Nu cred că el este un rău continuu pentru societate și faptul că fiica sa va fi crescută fără un tată prezent ar fi o nedreptate terțiară în sine."

 

 

În mesajul ei, Kunis, care a jucat rolul lui Jackie Burkhart în That '70s Show, l-a numit pe Masterson "un prieten uimitor, confident și, mai presus de toate, o figură excepțională de frate mai mare pentru mine" de-a lungul anilor. "Firea sa grijulie și capacitatea de a oferi îndrumare au fost esențiale pentru dezvoltarea mea atât pe plan personal, cât și profesional".

Danny Masterson, condamnat la 30 de ani de închisoare. Actorul din ”That ’70s Show”, găsit vinovat pentru două violuri

Masterson, cunoscut mai ales pentru rolul lui Steven Hyde în serial, a fost găsit vinovat la două capete de acuzare pentru viol în luna mai, după ce în iunie 2020 a fost acuzat de violarea a trei femei în incidente separate care au avut loc între 2001 și 2003. Primul său proces, care a început în octombrie 2022, a fost declarat nul în luna noiembrie a aceluiași an, după ce juriul nu a reușit să ajungă la un verdict final.

 

Actorul american Danny Masterson, membru marcant al Bisericii Scientologice, cunoscut pentru rolul interpretat în serialul "That '70s Show", a fost condamnat joi de un tribunal din Los Angeles la 30 de ani de închisoare pentru comiterea a două violuri. 

Artistul de 47 de ani, care a fost găsit vinovat în luna iunie, a primit pedeapsa maximă care se atribuie pentru astfel de infracţiuni.

În timpul procesului, trei femei - membre şi ele ale Bisericii Scientologice - l-au acuzat că le-a violat în reşedinţa sa din Hollywood Hills între 2001 şi 2003. Juraţii au considerat convingătoare argumentele prezentate de două dintre ele, însă nu au întrunit unanimitatea necesară pentru a pronunţa un verdict şi în cazul celei de-a treia.

"Domnule Masterson, nu dumneavoastră sunteţi victima", a declarat judecătoarea Charlaine Olmedo, pronunţând sentinţa în faţa actorului american, care a susţinut întotdeauna că este nevinovat. Judecătoarea a dispus, de asemenea, înscrierea actorului în registrul agresorilor sexuali.

În timpul audierilor, avocaţii acuzării au precizat că Danny Masterson "a drogat şi a violat" victimele.

Una dintre ele, a vorbit în faţa tribunalului joi, spunând că lumea "este puţin mai sigură" după ce actorul a fost trimis la închisoare.

Procesul, declanşat în 2017 în siajul acuzaţiilor formulate împotriva producătorului Harvey Weinstein, care au contribuit la apariţia mişcării #MeToo, a generat totodată anumite întrebări despre rolul Bisericii Scientologice.

Două dintre reclamante au spus că această organizaţie religioasă, foarte influentă la Los Angeles, le-ar fi descurajat să contacteze Poliţia.

În schimb, avocaţii lui Danny Masterson au insistat pe faptul că versiunea prezentată de reclamante s-a schimbat de-a lungul anilor şi au sugerat că prejudecăţile faţă de scientologie ar fi putut constitui motivul aflat în spatele acestui proces.

Într-un proces precedent din noiembrie 2022, un juriu diferit a refuzat să se pronunţe, întrucât nu a putut să ajungă la unanimitate.

Danny Masterson este căsătorit cu actriţa Bijou Phillips, cu care are o fiică de nouă ani. El a devenit cunoscut la sfârşitul anilor 1990 datorită rolului interpretat în serialul "That '70s Show", în care a jucat alături de Mila Kunis şi Ashton Kutcher.

Mai recent, actorul american a jucat alături de Ashton Kutcher în serialul Netflix "The Ranch", dar a fost concediat în 2017 după ce Poliţia din Los Angeles a confirmat că a deschis o anchetă ce viza o serie de acuzaţii de agresiune sexuală formulate împotriva lui.

După arestarea sa în iunie 2020, Biroul procuraturii din comitatul Los Angeles a anunţat că a renunţat la alte două acuzaţii de agresiune sexuală din cauza lipsei de probe şi a prescrierii faptelor, notează Agerpres.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel