Artiștii, împotriva Guvernului! Ailenei (MUZE): Două luni de consultări... degeaba. Au publicat aceeași schemă

Data publicării:
Schema de ajutor de stat pentru sectorul cultural/ sursa foto asociatiamuze.ro
Descriere foto: Schema de ajutor de stat pentru sectorul cultural/ sursa foto asociatiamuze.ro

Actorii principali ai sectorului cultural s-au unit împotriva Guvernului și au transmis o scrisoare deschisă. Președintele Asociației MUZE, Răzvan Ailenei, a explicat pentru DC News cum s-a ajuns în această situație.

În urmă cu două luni, s-a ieșit public cu o schemă de ajutor pentru sectorul cultural. Președintele Asociației MUZE, Răzvan Ailenei, a explicat pentru DC News că această schemă de ajutor pentru sectorul cultural „a fost contestată pe toată părțile pentru că nu se adresa decât celor care vând bilete... În primul rând, nu ajuta artiștii. Noi am susținut că fără artiști nu se poate face nimic.”


Răzvan Ailenei și Elena Ghenoiu, alături de încă 5 reprezentanți ai sectorului cultural au participat la o ședință de Guvern. La acea vreme, spune Răzvan Ailenei, „Raluca Turcan și-a asumat că se rescrie această schemă, motiv pentru care s-a creat un grup de lucru.”

„Amintim că, la momentul respectiv, nu se comunicase oficial că acești bani proveneau de la Uniunea Europeană, motiv pentru care opinia publică a fost dezinformată să creadă că artiștii cer bani de la bugetul de stat. Ne-am zbătut să facem lumină în acest sens, pe toate căile, ca artistul să nu fie discreditat.”, atrage atenția Asociația MUZE.

Citește articolul integral pe DC News. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Arta


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel