Arsurile la stomac, cauze posibile. Alimentele care îți afectează digestia. Ce nu ar trebui să mănânci și să bei și cum ar trebui să dormi

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Arsurile la stomac sunt o durere incomodă, de arsură în piept și în gât. Acestea pot fi din mai multe cauze.

Arsurile la stomac sunt frecvente. Dacă aveți impresia că tot ceea ce mâncați vă provoacă arsuri la stomac, ar trebui să consultați un medic. Ar putea avea legătură cu dieta, sarcina sau îmbătrânirea. Dar se poate datora, de asemenea, medicamentelor pe care le luați sau unei afecțiuni de bază, cum ar fi sindromului gastroesofagian.

S-ar putea să simțiți arsuri la stomac după fiecare masă. Este posibil să le simțiți chiar și atunci când nu ați mâncat. Atunci când arsurile la stomac devin frecvente, acestea pot interfera cu activitățile zilnice și vă pot împiedica somnul.

Adesea, puteți rezolva arsurile frecvente la stomac prin modificări ale stilului de viață și prin administrarea de medicamente. Dar, în unele cazuri, cauza poate fi o afecțiune de bază care necesită tratament medical.

Arsurile la stomac, ce sunt

Arsurile la stomac sunt rezultatul refluxului acid. Stomacul dumneavoastră produce acid în timpul digestiei. Atunci când mâncați sau beți, mușchii esofagului, care duc în stomac, se relaxează.

Refluxul acid apare atunci când sfincterul esofagian inferior, o supapă situată în partea inferioară a esofagului, nu se strânge la loc sau nu se închide corespunzător. Acest lucru permite acidului gastric să se întoarcă în esofag, provocând arsuri la stomac și inflamații.

Citește întreaga știre pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel