Arhiepiscopul Argeşului: Femeia, Înger pe pământ. Se cuvine ca bărbaţii să ocrotească femeia, pentru că este egală de drept divin cu bărbatul

Data actualizării: | Data publicării:
arhiepiscopul Calinic al Argeşului şi Muscelului, foto Facebook
Descriere foto: arhiepiscopul Calinic al Argeşului şi Muscelului, foto Facebook

Se cuvine ca bărbaţii să ocrotească femeile, pentru că acestea sunt egale de drept divin cu bărbaţii, afirmă arhiepiscopul Calinic al Argeşului şi Muscelului într-un mesaj intitulat "Femeia, Înger pe pământ!".

"Femeile purtătoare de mir au rămas în istoria lumii ca cele mai curajoase şi devotate fiinţe ca şi mamele noastre, ca şi soţiile devotate chemării speciale şi gospodinele care ţin în mâini şi pe umerele lor destinele omenirii! Dacă Eva în Paradis a auzit osânda rostită de Dumnezeu - după căderea în păcat -, tot femeia va auzi cea dintâi vestea cea mare a izbăvirii din morţi, prin Iisus Hristos Cel înviat! Astfel, femeia este reabilitată pentru totdeauna şi nu ne este îngăduit s-o considerăm obiect de batjocură. Cuvine-se cu adevărat ca bărbaţii să ocrotească femeia pentru că este egală - de drept divin - cu bărbatul! Sfântul Apostol Pavel spulberă pentru totdeauna mentalitatea din bătrâne veacuri, că femeia ar fi inegală bărbatului", se arată în mesajul postat pe contul de Facebook al Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului.

8 mai - Ziua egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi

Rolul femeii în biserică. IPS Teodosie: „Ea a început păcatul. Dacă nu păcătuia, nu ar fi născut în dureri”

Arhiepiscopul Calinic subliniază, totodată, rolul pe care femeile l-au avut în evoluţia societăţii omeneşti în ultimele două milenii, notează Agerpres.

"Cine ar putea cu adevărat să cuprindă cu mintea ce a însemnat, în cei două mii de ani, ziditorul exemplu al femeilor mironosiţe, al mamelor celebre şi al tuturor mamelor din lume? Toate au zidit la temelia lumii! Toate au zidit viaţa de familie şi creşterea pruncilor în duhul Evangheliei lui Hristos! Toate au zidit şi au întărit dragostea între oamenii din toate timpurile! Toate au schimbat, ca şi azi, de altfel, climatul spiritual al vremii! (...) Aşadar, femeia, prin muncă cinstită, prin viaţă aleasă, prin dragoste deplină, prin devotament conjugal, prin osârdie de a naşte şi creşte prunci buni, devine astfel primul dascăl şi preot al copilului ei (...) Aşadar, în alcătuirea acestei lumi, femeia este un Înger purtător de mir", se menţionează în mesaj.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel