Ardeiul iute, beneficii și riscuri pentru sănătate: cine poate să-l consume și cine ar trebui să-l evite

Data publicării:
Ardei iute, foto Unsplash/ Daria Nepriakhina
Descriere foto: Ardei iute, foto Unsplash/ Daria Nepriakhina

Ardeiul iute este unul dintre cele mai populare condimente din întreaga lume. Acesta poate avea unele beneficii pentru sănătate, dar poate, în egală măsură, să fie dăunător. Iată la ce trebuie să fii atent.

Ardeiul iute este printre cele mai populare arome picante din întreaga lume.

Deși există peste 4.000 de tipuri de ardei iute la nivel global, avem tendința de a mânca fructele plantelor de capsicum annuum. Cu o gamă de arome picante diferite și o varietate de niveluri de iuțeală, nu există nicio îndoială că ardeii iuți aduc multă aromă în eforturile noastre culinare.

Dar ardeii iuți sunt buni pentru oricine? Care sunt beneficiile pentru sănătate ale ardeiului iute? Iată tot ce trebuie să știi despre asta

Ce sunt ardeii iuți?
Ardeiul iute (sau ardeiul gras) sunt membri ai familiei solanelor. Sunt rude ale roșiilor, vinetelor și ardeiului gras. Soiuri de ardei iute sunt cultivate în întreaga lume, deși sunt cultivate cel mai frecvent în climă caldă

Există diferite niveluri de iuțeală pentru diferite soiuri de ardei iute. Acestea sunt măsurate pe scara Scoville, care identifică cât de condimentată este o anumită specie de ardei iute. De exemplu, ardeii jalapeno sunt în jur de 4.000 de unități, în timp ce ardeii habanero sunt măsurați la 350.000.

 

Citește continuarea pe DCMEDICAL. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel