Ardeiul gras, beneficii uimitoare pentru sănătate. Cea mai bogată legumă în vitamina C

Data actualizării: | Data publicării:
Beneficiile ardeiului gras, sursa pixabay/ autor Jan Vašek
Descriere foto: Beneficiile ardeiului gras, sursa pixabay/ autor Jan Vašek

Ardeiul gras este considerat una dintre legumele cu cele mai mari beneficii pentru sănătate.


Ardeiul gras se numără printre legumele cu cele mai multe beneficii pentru sănătate. Ardeii, pe lângă conţinutul însemnat de vitamina C, conţin şi cantităţi importante şi de alte substanţe necesare organismului: vitamina A, vitamina E, licopen.

Iată care sunt cele mai importante beneficii pentru sănătate: 

Sănătate oculară

Ardeiul gras roșu oferă cantități adecvate de carotenoide, cum ar fi betacarotenul și lutenoidul. Aceste componente sunt esențiale pentru a menține sănătatea ochilor și a preveni apariția bolilor cum ar fi cataracta și degenerarea maculară, potrivit unor studii.

Tratează anemia

Una dintre cele mai frecvente cauze ale anemiei este deficitul de fier, principalele simptome fiind slăbiciunea și oboseala. Nu numai că ardeii roșii sunt o sursă de fier, dar sunt, de asemenea, bogați în vitamina C, care are rolul de a crește absorbția fierului în organism, potrivit unor studii.



Stimulează sistemul imunitar

Sistemul imunitar are rolul de a oferi protecție împotriva bacteriilor infecțioase pentru a-ți proteja corpul de efectele sale adverse. Pentru a îmbunătăți funcționarea sistemului imunitar, trebuie să incluzi în dieta zilnică alimente bogate în vitamina C. Un exemplu în acest caz îl constituie ardeii roșii, care sunt bogați în vitamina C. Pe lângă îmbunătățirea sistemului imunitar, vitamina C poate ajuta la menținerea pielii sănătoase.

 

Sănătatea digestivă

Funcționarea digestivă necorespunzătoare duce la diaree, greață, vărsături și alte probleme. Nutriționiștii recomandă includerea ardeilor în dieta zilnică datorită conținutului ridicat de niacină. Niacina este un tip de vitamina B, care este esențială pentru îmbunătățirea stării sistemului digestiv. Digestia corectă a alimentelor va permite corpului să absoarbă mineralele, vitaminele și alte substanțe nutritive pe care le consumi zilnic, potrivit healthline.com

Sistemul nervos

Un studiu recent a demonstrat efectele pozitive ale nutrienților regăsiți în ardeii grași asupra sănătății psihologice și a abilităților cognitive. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe dovezi pentru a analiza efectele potasiului și ale magneziului asupra bolilor psihice cronice, cum ar fi demența.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel