Apa potabilă, băutura care declanșează un tip de cancer: De trei ori mai probabil să dezvoltați o tumoare agresivă

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Această băutură ar putea crește riscul de a dezvolta un anumit tip de cancer, potrivit unui nou studiu ce poate șoca pe toată lumea.

Apa potabilă poate duce la cancer. Băutura considerată ”importantă pentru sănătate” ar putea să crească riscul de cancer de prostată, avertizează un studiu. 

Un consum mai mare al unui contaminant ”comun” din apa potabilă ar putea să vă facă de trei ori mai probabil să dezvoltați o tumoare agresivă la prostată, potrivit unei noi cercetări.

Cercetările sugerează din ce în ce mai mult că riscul de cancer este modificabil. În timp ce vinovații evidenți care pot deschide calea dăunătoare către această afecțiune mortală includ fumatul și alcoolul, o nouă cercetare propune în mod surprinzător că și apa ar putea fi de vină.

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor afirmă că ”a bea suficientă apă în fiecare zi este important pentru sănătatea dumneavoastră”. Dar studiul, publicat în revista Environmental Health Perspectives, a constatat că ingestia de nitrați pe parcursul vieții adulte a unei persoane prin consumul de apă de la robinet și îmbuteliată ar putea fi un factor de risc pentru cancerul de prostată. Din fericire, o dietă sănătoasă ar putea oferi o mână de ajutor.

Citește întreaga știre pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel