Apa cu lămâie, remediul împotriva balonării. Ce recomandă specialiștii

Data publicării:
Balonare, sursa pixabay/ autor Alicia Harper
Descriere foto: Balonare, sursa pixabay/ autor Alicia Harper

Dacă ești mereu în căutarea unor modalități naturale de a reduce balonarea, probabil că ai auzit că apa cu lămâie poate fi o soluție bună. 

Se pare că acest remediu chiar poate ajuta. Potrivit publicației Eat This, Not That!, apa cu lămâie este un lucru bun de sorbit atunci când stomacul tău se simte inconfortabil. "Apa cu lămâie diminuează balonarea deoarece acționează ca un diuretic, ceea ce ajută de fapt atunci când reții lichide", a declarat Jodi Greebel, MS, RDN.

Cele mai multe dintre beneficiile apei cu lămâie pot proveni din apa în sine. Băutul multor lichide atunci când sunteți balonat poate ajuta la eliminarea a ceea ce se află în sistemul dumneavoastră care provoacă balonarea, potrivit Self. S-ar putea să nu ai chef să înghiți apă atunci când ești balonat, dar este important să sorbi lichidul frecvent pentru a obține beneficiile cât mai repede posibil. Asigură-te că folosești un pai atunci când bei, pentru a nu înghiți accidental aer, ceea ce poate cauza mai multă balonare.

Consumul de apă cu lămâie nu este singura modalitate de a opri balonarea


Dacă balonarea este un eveniment comun pentru tine, există multe alte alimente și băuturi care te pot ajuta. Potrivit Women's Health, iaurtul și alte alimente cu probiotice prezente în mod natural te vor ajuta să-ți menții intestinul fericit și să previi apariția balonării. Alimentele care sunt bogate în potasiu, cum ar fi bananele, căpșunile și portocalele, pot fi, de asemenea, de ajutor. 


"Potasiul poate ajuta rinichii să scape de sare, ceea ce poate ajuta la retenția de apă", a declarat Matthew Bechtold, MD. Alte alimente pe care să le încerci atunci când ești balonat includ orezul brun și merele, care conțin fibre care pot ajuta la punerea în mișcare a sistemului digestiv.

Deși este bine să consumați lichide, evitați tot ce este carbogazos atunci când sunteți balonat. De asemenea, este posibil să doriți să reduceți consumul de lactate, legume crucifere, alimente prăjite și alimente procesate.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel