Antrenamente recomandate celor care au avut COVID-19. Vă ajută să vă recuperați forma fizică

Data actualizării: | Data publicării:
Sport, sursa pixabay/ autor AndiP
Descriere foto: Sport, sursa pixabay/ autor AndiP

Specialiștii recomandă câteva exerciții pentru cei care au fost victimele coronavirusului și, și-au pierdut condiția fizică.

Majoritatea persoanelor care au fost infectate cu COVID-19 și-au pierdut condiția fizică, astfel că specialiștii recomandă reluarea activităților, însă la o intensitate mai mică.

Antrenamentul fizic aduce beneficii notabile atât pentru musculatura corpului cât și pentru psihicul indivizilor, datorită serotoninei, hormonul fericirii, eliberat de organism în timpul exercițiului fizic. Cu toate acestea, cei care au avut COVID-19 trebuie să fie puțin mai precauți și să înceapă cu un antrenament fizic de intensitate scăzută, cum ar fi yoga, mersul pe jos, ciclismul la viteze mici sau înotul. 

Există și persoane care preferă antrenamentele de forță. Pe aceștia, specialiștii îi sfătuiesc să efectueze exerciții care folosesc greutatea propriului corp sau greutăți mai ușoare.

Expercții recomanda ca în prima săptămână,  ar trebui să fie redusă intensitatea exercițiilor fizice la 50%  din efortul depus înainte de infecția cu sars-cov-2.  În următoarelele trei săptămâni se va reduce intensitatea efortului cu 30%, apoi cu 20% și într-un sfârșit cu 10%, înainte de a reveni la programul normal de antrenament. 

De asemenea, specialiștii avertizează că implicarea în activități cu intensitate crescută a persoanelor care au avut COVUID-10 poate duce la aritmie sau inflamarea musculaturii inimii, potrivit Huffington Post.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel