Antonia Scutaru, „fiica” Monicăi Bîrlădeanu, oferă informații inedite despre „Groapa”: „Se trag țepe cu care ești familiarizat” /EXCLUSIV

Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Antonia Scutaru, „fiica” Monicăi Bîrlădeanu, mărturisește experiența din spatele rolului său și a serialului „Groapa”, de la Pro TV.

Publicul ce așteaptă cu nerăbdare difuzarea serialului „Groapa” de la Pro TV are ocazia să îi „cunoască” pe câțiva dintre cei mai desăvârșiți actori ai serialului. Această producție este inspirată din serialul turcesc „Çukur”, care înseamnă „Groapa”, acolo unde valorile familiei sunt față în față cu lumea mafiei și a jocurilor de putere. Serialul original a avut filmările atât în Turcia, cât și în Franța și Germania. Pe de altă parte, filmările pentru varianta românească a seriei au loc la Giurgiu, acestea fiind datele dezvăluite de Pro TV. Nu doar fanii sunt entuziasmați, dar și actorii, deoarece mulți dintre aceștia sunt tineri și sunt nerăbdători să afle opinia publicului.

În rolul principal va juca celebrul Daniel Nuță, cel care l-a impersonat și pe Vlad Țepes în serialul „Otomanii”, un serial cu motiv istoric care s-a bucurat de un real succes.

Este „fiica” Monicăi Bîrlădeanu

De această dată, am avut ocazia să aflăm câteva detalii despre întreaga producție de la unul dintre actorii tineri, pe numele său- Antonia Scutaru. Ea este fiica personajului jucat de Monica Bîrlădeanu și ne-a dezvăluit câteva detalii despre rolul pe care îl joacă, cum se descurcă și cum evoluează în cadrul acestui platou de filmări.

Spectacola: Cum este experiența ta în interpretarea unui personaj în serialul "Groapa"? Ce te-a atras în acest rol?

„Încerc să fiu cât de prezentă pot în această etapă din cariera mea și să mă bucur de proiectul „Groapa”. În primul rând sunt foarte recunoscătoare că trăiesc experiența asta. Familia Vlahu este una tradițională, religioasă. Aspectul ăsta nu a fost departe de modul în care am crescut eu. Iolanda este foarte îndrăzneață. E ,,vocea poporului”. E destul de directă, competitivă, rebelă și determinată. Îmi aduce aminte de mine în liceu. Asta mă atrage cel mai mult la ea: faptul că este reprezentanta unui tipar comportamental specific adolescentin în care mă încadram și eu la vârsta ei.”, ne-a spus, în exclusivitate, Antonia Scutaru.

Spectacola: Cum ai simțit că te-ai dezvoltat ca actor în timpul filmărilor pentru acest proiect?

„E un exercițiu foarte bun. Până acum am fost activă doar în teatru. Timpii sunt comprimați la serial. Modul de lucru este unul mult mai alert. Asta mi-a plăcut enorm. Mi-am dat seama cât de valoros este pentru dezvoltarea mea în această profesie faptul că învăț constant despre rolul fiecărui coleg de pe set, despre importanța lui și despre necesitatea unor bune relații interumane între indivizii care lucrează pentru îndeplinirea unui scop comun: serialul Groapa.”, a mai precizat actrița, pentru Spectacola.

Ce sfaturi i-a oferit „mama adoptivă”

Spectacola: Ai avut oportunitatea să discuți cu Monica Bârlădeanu, mama ta din serial, despre experiența ei în industria filmului? Ce sfaturi ți-a oferit?

„Am fost curioasă să aflu despre cursurile de actorie din LA și despre diferențele, ca mod de lucru, dintre America și România. Mi-a oferit niște sfaturi, bazate pe experiența ei, legate de industria filmului, dar știți că ,,informația este cea mai valoroasă”. Mi-a rămas vorba asta în minte după ce am auzit-o de la una dintre profele mele de la facultate: ,,dacă are toată lumea informația X, își pierde din valoare”. Țin la loc sigur sfaturile Monicăi și mă folosesc de acest cadou frumos pe care mi l-a făcut. Este foarte deschisă să discutăm despre provocările mele din această industrie și mă ajută real să vorbesc cu ea. Dacă mama era actriță, m-ar fi sfătuit exact cum o face Monica. Onest, cel puțin când vine vorba de mine, o simt destul de protectivă.”, ne-a mai spus tânăra.

Spectacola: Care este cea mai importantă lecție pe care ai învățat-o în  timpul filmărilor pentru "Groapa" și cum crezi că o vei aplica în viitoarele tale proiecte?

„Nu-ți risipi concentrarea! Fiind într-un mediu nou eram ușor distrasă de tot ce apărea în jurul meu. De multe ori îmi pierdeam atenția de la o repetiție de text cu un coleg, spre exemplu, pentru că, în același timp, eram cablată la un microfon. Și am multe astfel de exemple. Am învățat să mă concentrez și, simultan,  să fiu concentrată pe ce am de făcut.”, a mai zis ea.

Spectacola: Care crezi că sunt elementele distinctive ale acestui serial, ce  îl diferențiază de alte producții similare, mai ales față de producția turcească originală?

„Povestea e aceeași. Dar te prinde mult mai tare varianta asta, a noastră, pentru că se întâmplă pe un pământ pe care-l cunoști bine, se trag țepe cu care ești familiarizat, sunt tradiții, probleme și discuții la care, cel mai probabil, ai participat măcar o dată în viața ta. Faptul că este adaptat atât de autentic, îl face să fie cu adevărat diferit de varianta turcească.”, a mai completat Antonia.

Spectacola: Care a fost cea mai provocatoare scenă pe care a trebuit să o joci în acest serial până acum și cum te-ai pregătit pentru ea?

„Iolanda, în sine, atrage atenția prin extravaganță și impertinență. Are câteva personaje vizate cu care își permite să exagereze, să încalce limita. Am avut o scenă de acest gen cu Andrei Bănuță. De obicei se rezolvă simplu. Așa a fost și la noi. Ne-am pregătit împreună, am dezbătut situația, am înțeles scopul și durata scenei respective. E minunat să poți să te simți în confort cu un coleg. Dacă avem încredere unul în celălalt, suntem asigurați că orice s-ar întâmpla e cineva acolo să ,,te salveze”. Asta îmi permite să pot ajunge la organicitatea spre care aspir când vine vorba de o scenă provocatoare.”, a mai punctat ea.

Cum este personajul său, mezina familiei Vlahu

Spectacola: Povestea din "Groapa" explorează teme precum dragostea, puterea și răzbunarea. Cum crezi că aceste teme se reflectă în personajul tău și în evoluția lui în timpul serialului?

„Fiind mezina din casă, Iolanda este produsul familiei ei. Ea este oglinda care reflectă exact toate principiile de la temelia casei Vlahu. Ea acționează în viață așa cum ,,a văzut acasă”. Este îndoctrinată cu principiile acestei familii. Cred că zace în ea o revoltă care o mai salvează, din când în când, și îi conferă un orizont de evoluție.”, ne-a mai precizat actrița.

Spectacola: Cum ai colaborat cu colegii tăi de distribuție pentru a crea chimie și autenticitate în relațiile din cadrul poveștii?

„Îmi place să mă simt bine alături de cei cu care lucrez. Pentru mine, asta este foarte important. Ce se naște după, din asta, e ca un plus. Am mai spus, și o să o mai menționez de câte ori am ocazia: nu dețin adevărul absolut, dar cred că dacă ești interesat, cu adevărat, să cunoști oamenii cu care lucrezi, totul o să meargă bombă ulterior. Mereu la casting-uri proba dintre mine și un actor pe care nu-l cunoșteam pălea în detrimentul probei dintre mine și un actor care mi-era familiar. Știu, tot actorie e la final, dar cred că relațiile astea fac diferența la nivel performativ. Chimia și autenticitatea vor fi prezente, categoric, acolo unde  s-au schimbat câteva povești, poate chiar păreri și impresii sau detalii unice între partenerii de joc.”, a spus Antonia, pentru Spectacola.

A ales București pentru oportunități

Spectacola: Cum te-ai adaptat în București? Ce îți place aici și ce nu îți place?

„Relația cu Bucureștiul e una de love-hate. Îl iubesc și îl urăsc din aceleași motive. Totuși, am ales să rămân aici pentru oportunitățile pe care mi le oferă acest oraș. Oricum este foarte diferit de Botoșani, locul în care am crescut. Diferența este una majoră. Cred că m-am prins mai greu de cum stă treaba pe aici. E un oraș dur. Botoșani mi se pare o panseluță pe lângă trandafirul ăsta cu spini. Dar îmi place, îmi place mult și mi-a ajuns la suflet. Parcă nu l-aș mai lăsa acum. Mi se mai face dor de casă, dar îmi aduc aminte că București e casa mea acum. Pentru mine așa a funcționat. Înțeleg dacă îmi zici că te-ai îndrăgostit, dar înțeleg și dacă-l urăști.”, a transmis actrița.

Spectacola: Cum este Antonia în afara platoului de filmări? Cum îți petreci timpul? Ce pasiuni ai?

„Mă ocup de zâmbetul celor din jur. E o provocare cu mine să țin comisurile ridicate și să fac ochii mici. Îmi place mult să văd oamenii râzând. În afara platoului, dau casting pentru stand-up comedy cu oricine interacționez. Specific, timpul meu liber este ocupat acum de orele de motor, seriale, spectacole de teatru, mese cu prietenii, concerte, sport și ordine prin casă. Nu e foarte mult, dar chiar mă bucur de el când vine. Prefer să filmez, să repet, să joc, să am activitate, dar pot trăi și cu timp de relaxare că doar nu mi-o fi rău să fac și asta. 
Tocmai am avut prima experiență de trainer la un festival de teatru pentru adolescenți. Pentru mine, festurile au fost prima portiță spre teatru. Îmi place să văd naturalețea și încrederea, dar mai ales bucuria cu care se prezintă pe scenă adolescenții. Învăț de la ei și cu ei și îmi încarcă 100% bateriile pentru profesia pe care am ales-o. Acum că am prins gustul ăsta, sper  să am ocazia să continui să lucrez cât mai mult în workshop-uri din astfel de contexte.”, a mai declarat Antonia, în exclusivitate, pentru Spectacola.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Categorie: Exclusiv


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel