Antidepresivul natural care nu costă nimic. Scade tensiunea și îmbunătățește starea de spirit

Data actualizării: | Data publicării:
Foto Freepik
Descriere foto: Foto Freepik

Antidepresivul natural care nu costă nimic este la îndemâna tuturor și poate fi utilizat oricând.

Antidepresivul natural care nu costă nimic poate fi administrat la orice oră, fără riscuri sau reacții adverse. Zâmbetul, antidepresivul natural, este un răspuns involuntar la lucruri care îți aduc bucurie.  Zâmbetul poate fi o alegere conștientă, intenționată cu beneficii asupra sănătății. Ce are de spus psihologia despre zâmbete? Indiferent dacă zâmbetul tău este autentic sau nu, acesta poate acționa asupra corpului și minții tale într-o varietate de moduri pozitive, oferind beneficii pentru sănătatea ta, starea ta de spirit și chiar stările de spirit ale oamenilor din jurul tău.

Zâmbetul, de trei tipuri

Cercetările sugerează că există trei tipuri primare de zâmbete, și anume:

Zâmbet de recompensă: Zâmbete care transmit aprobare, fericire, mulțumire și alte sentimente pozitive.

Zâmbetul de afiliere: Zâmbete care comunică intenția pozitivă, încrederea, apartenența, compasiunea și conexiunea socială.

Zâmbetul de dominație: Zâmbete menite să transmită dispreț, dezgust sau superioritate. Astfel de zâmbete s-au dovedit a crește nivelul de cortizol (hormonul stresului), potrivit Very Well Mind


Zâmbetul te ajută să trăiești mai mult

Poate cel mai convingător motiv pentru a zâmbi este că îți poate prelungi durata generală de viață. Un studiu a constatat că zâmbetul autentic, intens este asociat cu o viață mai lungă.

Oamenii fericiți par să se bucure de o sănătate mai bună și longevitate, dar este nevoie de mai multe cercetări pentru a înțelege de ce. Cercetările indică faptul că fericirea ar putea crește durata de viață cu ani de zile - sugerând menținerea unei stări de spirit fericite și pozitive poate fi o parte importantă a unui stil de viață sănătos.

 

Citește continuarea pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel