Anthony Hopkins, la 47 de ani de când a renunțat la alcool: „Eram disperat și, probabil, nu mai aveam mult de trăit” / VIDEO

Data publicării:
Anthony Hopkins, captură video YouTube
Descriere foto: Anthony Hopkins, captură video YouTube

Anthony Hopkins a transmis un mesaj emoționant, chiar de Anul Nou, în ziua în care a aniversat cel de-al 47-lea an fără alcool.

Anthony Hopkins, în vârstă de 85 de ani, a aniversat sâmbătă, 31 decembrie 2022, 47 de ani glorioși, fără alcool. Actorul galez a vorbit deschis despre experiențele sale cu alcoolismul și abstinența.

"Oriunde te-ai afla, cere ajutor. Nu vă fie rușine", a spus actorul într-un mesaj video de Anul Nou

 

"Vreau doar să urez tuturor un an nou fericit și, de asemenea, să spun că astăzi sărbătoresc 47 de ani de abstinență", a început Hopkins, în vârstă de 84 de ani. "Acesta este un mesaj care nu se vrea a fi greu, dar sper să fie de ajutor. Sunt un alcoolic în recuperare. Și pentru voi, cei de acolo - știu că există oameni care se luptă".

Hopkins s-a adresat "oamenilor care se luptă" și a subliniat importanța iubirii de sine și a compasiunii în videoclip. "Fii bun cu tine însuți", a spus el.

"În această zi și în această epocă a anulării și a urii și a lipsei de compromis, a copiilor care sunt hărțuiți, eu spun acest lucru: Fii bun cu tine însuți", a continuat el. "Fiți buni. Stai în afara cercului de toxicitate cu oamenii, dacă te jignesc. Trăiește-ți viața. Fii mândru de viața ta".


Actorul și-a împărtășit propriile experiențe cu alcoolismul. El a încetat să mai bea în 1975. Hopkins a continuat să amintească de "situația disperată" pe care a trăit-o personal acum aproape cinci decenii, înainte de a se dezmetici, când "probabil că nu mai avea mult de trăit".

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Anthony Hopkins (@anthonyhopkins)

"În urmă cu 47 de ani, eram într-o situație disperată, eram disperat și, probabil, nu mai aveam mult de trăit", a spus el în videoclip. "Și a trebuit să-mi dau seama că era ceva cu adevărat în neregulă cu mine. Dar nu mi-am dat seama că era un fel de afecțiune - o afecțiune mentală, fizică, emoțională numită alcoolism sau dependență.  Și nu sunt un expert în droguri - nu sunt expert în nimic. Nu știu nimic. Doar că am găsit o viață în care nimeni nu mă intimidează."

El i-a îndemnat și pe alții care se confruntă cu dependența să caute ajutor. "Vorbiți cu cineva, vorbiți cu cineva pe care îl respectați, fie că este vorba de un consilier sau să meargă la un program în 12 pași", a spus el.


"Nu costă nimic. Dar îți va oferi o viață cu totul nouă", a spus el despre programele în 12 pași.

 

Hopkins a continuat spunând că "nu este un binefăcător" și a glumit că este "un păcătos bătrân, ca toată lumea", dar are "cea mai bună viață pe care și-ar putea imagina".

"Sunt un păcătos bătrân ca toată lumea, dar tot ce pot spune este că am cea mai bună viață pe care mi-o pot imagina și nici măcar nu pot să îmi asum meritele pentru ea. Așa că, oriunde te-ai afla, cere ajutor, nu-ți fie rușine, fii mândru de tine."

Hopkins și-a exprimat, de asemenea, sprijinul pentru tinerii care se confruntă cu hărțuirea și cu probleme de sănătate mintală, cum ar fi depresia.

"Fiți mândri de voi înșivă. Nu-i ascultați", a spus el. "Nu vă lăsați doborâți. Depresia face parte din a fi în viață, uneori la fel ca și anxietatea. Viața este dură".

"Așa că, oriunde te-ai afla, cere ajutor. Nu-ți fie rușine", a încurajat starul. "Fiți mândri de voi înșivă, orice ați face. Nu lăsați pe nimeni să vă înjosească. Dacă veți fi supărați, fiți supărați pe ei. ... Sărbătoriți-vă pe voi înșivă".

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel