Povestea incredibilă a femeii lovite de meteorit. Se întâmpla acum 66 de ani

Data actualizării: | Data publicării:

Povestea incredibilă a unei femei care a supraviețuit după ce a fost lovită de un meteorit

Totul s-a întâmplat în ziua de 30 Noiembrie 1954, în timp ce femeia dormea pe canapeua sa din Oak Grove, Sylacauga Alabama. Un meteorit de măreimea unui grapefruit s-a prăbușit prin tavanul casei și a lovit-o pe Anna în șold. În mod uimitor, singura leziune pe care a avut-o a fost o vânătaie. 

”Ai şanse mai multe să fi lovit de tornadă sau de un fulger şi un uragan în acelaşi timp. Şansele de a  fi lovit de un meteorit sunt încă extrem de mici.'' a declarat Anna pentru National Geographic, în anul 2013.

Ann a declarat că a văzut o lumină roşie puternică pe cer în aceeaşi zi, însă nimeni nu a luat-o în serios deoarece în aceea perioadă era Războiul Rece, iar autorităţile au crezut că este vorba despre o rachetă sau un avion.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de AL Museum of Natural History (@uamnh)

,,Ai şanse mai multe să fii lovit de tornadă sau de un fulger şi un uragan în acelaşi timp,” a declarat Michael Reynolds, într-un document 

Poveștile despre meteoritul Sylacauga, după cum a fost denumit, au continuat. Un bărbat, Julius Kempis McKinney, a descoperit un fragment din meteorit în timp ce căuta lemne pentru foc. Bărbatul a reuşit să vândă bucata de meteorit către Institutul Smithsonian din Washington D.C.

Însă Anna Hodges nu a fost la fel de norocoasă. O bătălie încrâncenată a început pentru deţinerea proprietăţii rocii care a atras atenţia mass-mediei. În cele din urmă, Hodges s-a săturat de atenţia care îi era oferită, aşadar a donat meteoritul către Muzeul de Istorie Naturală din Alabama.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de AL Museum of Natural History (@uamnh)

O altă victimă a  unui meteorit a fost raportată chiar la începutul anului acesta. Afirmaţiile sugerau că un indian a fost ucis de o piatră din spaţiu, ce a lăsat o gaură în pământ. O altă poveste faimoasă este cea a meteoritului Nakhla, despre care legendele urbane afirmă că ar fi ,,vaporizat” un câine atunci când a căzut în 1911.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Florentina Arcu | Categorie: Atacuri cibernetice


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel