ANM, vremea 26 septembrie - 9 octombrie: Scad temperaturile la maxime de 20 de grade

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza pe regiuni, pentru două săptămâni, valabilă pentru intervalul 26 septembrie - 9 octombrie 2022. 

BANAT

În prima săptămână, valorile termice se vor situa în jurul normelor, astfel temperaturile maxime medii se vor încadra între 20 și 24 de grade, cu cele mai ridicate valori în zilele de 30 septembrie și 1 octombrie și cea mai coborâtă valoare în data de 28 septembrie. În cea de a doua săptămână, valorile termice diurne vor marca o scădere și se vor încadra între 19 și 21 de grade, cu cele mai coborâte valori spre finalul intervalului. Temperaturile medii nocturne se vor încadra între 8 și 13 grade, cele mai ridicate valori urmând a se înregistra în zilele de 1 și 2 octombrie.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în prima săptămână de prognoză, când local se vor înregistra cantități de apă moderate și chiar însemnate în data de 27 septembrie.

CRIŞANA

Pe tot parcursul intervalului de prognoză, valorile maxime medii se vor situa în jurul mediilor multianuale, astfel, se vor încadra între 18 și 22 de grade. În prima săptămână, cele mai ridicate valori se vor înregistra în zilele de 30 septembrie și 1 octombrie, iar cea mai coborâtă în data de 28 septembrie, urmând ca în cea de a doua săptămână, valorile maxime medii să fie de 18...19 grade. Valorile minime medii, se vor încadra în prima săptămână între 9 și 12 grade; cea mai ridicată valoare minimă medie se va înregistra în zilele de 27 septembrie și 1 – 2 octombrie, iar cea mai coborâtă în data de 29 septembrie. În cea de a doua săptămână de prognoză, valorile minime medii vor marca o scădere și se vor încadra între 7 și 10 grade, cu cele mai coborâte valori în ultimele zile de prognoză.

 

Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în prima săptămână de prognoză, când local se vor înregistra cantități de apă moderate și chiar însemnate în data de 27 septembrie.

TRANSILVANIA

În prima săptămână, valorile maxime medii se vor situa în jurul normelor specifice perioadei, astfel temperaturile se vor încadra între 20 și 24 de grade, cu cele mai ridicate valori urmând a se înregistra în 30 septembrie și în 1 octombrie și cea mai coborâtă pe 28 septembrie. În cea de a doua săptămână de prognoză, valorile medii diurne vor marca o scădere și se vor încadra între 17 și 19 grade, cu cele mai coborâte valori, spre finalul intervalului. Valorile minime medii se vor încadra în prima săptămână între 7 și 11 grade, cu cele mai ridicate valori urmând a se înregistra în 27 septembrie și 2 octombrie și cele mai coborâte în zilele de 26 și 29 septembrie. În cea de a doua săptămână, valorile medii nocturne, vor marca o scădere treptată de la 9 grade în data de 3 octombrie până spre 6 grade în data de 9 octombrie.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalele 27 – 28 septembrie și 2 – 3 octombrie.

Citește continuarea pe DC News.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Vremea


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel