ANM. Progoza METEO pentru următoarele două săptămâni. Cum va fi vremea pe 14 februarie

Data publicării:
METEO. Foto Ubsplash/Autor TORSPOMEDIA
Descriere foto: METEO. Foto Ubsplash/Autor TORSPOMEDIA

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele 2 săptămâni.

 

BANAT 
 

În prima săptămână vremea se va încălzi treptat și se vor înregistra valori termice mult  mai ridicate decât în mod normal la această dată. Media temperaturilor maxime va ajunge să se  situeze în jurul a 15 grade, iar a minimelor va atinge 4...5 grade. În cea de a doua sătămână se  va răci, astfel încât în ultimele zile media maximelor termice va fi între 2 și 6 grade, iar a  minimelor între -6 și -2 grade. 

Vor fi precipitații slabe, izolat în prima parte a intervalului și pe arii mai extinse în cea de a  doua.


CRIŞANA 
 

Vremea va intra într-un proces de încălzire până spre sfârșitul primei săptămâni, când  media temperaturilor maxime se va situa între 10 și 14 grade, iar a minimelor între 3 și 6 grade.  În cea de a doua săptămână se va răci treptat, mai ales în ultimele zile; în general, media  maximelor termice va fi de 3...5 grade, iar a minimelor de -6...-3 grade. 

Vor fi precipitații slabe, izolat în prima parte a intervalului și pe arii mai extinse în cea de a  doua.

 TRANSILVANIA 
 

Până în data de 5 februarie vremea se va încălzi, iar temperaturile vor fi în creștere. Media  maximelor va urca de la 4...5 grade, până la 10...13 grade, iar a minimelor de la -1...0 grade, până spre 3...4 grade. În intervalul următor se va răci treptat, astfel că, după data de 10  februarie, media temperaturilor maxime va coborî spre 2...3 grade, iar a minimelor până la -9...-8 grade. 

Trecător vor fi precipitații în general slabe cantitativ, izolat până în data de 5...6 februarie,  apoi pe arii mai extinse. 

MARAMUREŞ 
 

Vremea va intra într-un proces de încălzire până în jurul datei de 5 februarie, când media  temperaturilor maxime va atinge 9...11 grade, iar a minimelor 2...4 grade. Apoi se va răci  treptat, mai ales după data de 9 februarie, când media maximelor se va situa în general între 1  și 4 grade, iar a minimelor între -8 și -4 grade. 

Temporar vor fi posibile precipitații aproape în fiecare zi. 

MOLDOVA 
 

Vremea se va încălzi până în jurul datei de 5 februarie, când media maximelor termice se  va situa în jurul valorii de 12 grade, iar a minimelor va atinge 3...4 grade. Ulterior se va intra într-un proces de răcire, treptat maximele se vor apropia de pragul înghețului, minimele vor  coborî sub acesta, iar media lor se va situa în general între -8 și -4 grade. 

Pe alocuri vor fi precipitații, cu o probabilitate mai mare la începutul intervalului, precum și  între 6 și 11 februarie.


DOBROGEA 
 

În prima săptămână media temperaturilor maxime va avea variații între 7 și 13 grade, iar a  a minimelor între 2 și 7 grade. În cea de a doua săptămână se va răci astfel că în ultimele zile  din interval media maximelor termice va fi cuprinsă între 1 și 4 grade, iar a minimelor între -5 și  -2 grade.  

Temporar vor fi precipitații la începutul intervalului și din nou după data de 6 februarie.


MUNTENIA 
 

Valorile termice diurne vor fi în creștere până în data de 5 februarie, când media  maximelor va atinge 13...15 grade, apoi vor scădea, astfel că spre sfârșitul intervalului aceasta  nu va mai depăși 4...6 grade. Temperaturile minime nu vor avea variații semnificative în prima  săptămână și vor atinge în medie 2...4 grade, dar în cea de a doua vor scădea, pentru ca în  ultimele zile, în medie, valorile termice să scadă sub -5...-4 grade. 

Probabilitatea de precipitații va fi mai ridicată la începutul intervalului și după data de 6  februarie.


OLTENIA 
 

Vremea va intra într-un proces de încălzire până în data de 5 februarie, când  temperaturile maxime vor atinge, în medie, 14...16 grade. Ulterior se va răci treptat, iar între 10  și 14 februarie media maximelor termice se va menține, în general sub 5...6 grade.  Temeraturile minime vor fi relativ constante în prima săptămână și se vor situa în jurul a 3  grade, apoi vor scădea, iar la sfârșitul intervalului de prognoză media lor va putea coborî sub -5  grade. 

Temporar vor fi precipitații, cu o probabilitate mai mare între 6 și 11 februarie.

 

LA MUNTE 
 

Media temperaturilor maxime va fi pozitivă în prima săptămână, cu valori de până la 5...6  grade, apoi va deveni negativă, iar în ultimele zile va fi cuprinsă în general între -6 și -3 grade.  Media minimelor termice se va menține sub zero grade, iar cel mai frig va fi spre sfârșitul celei  de a doua săptămâni când aceasta va scădea sub -10 grade. 

Temporar vor fi precipitații aproape în fiecare zi.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Vremea


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience