Animalele de companie îți ajută copilul să doarmă mai bine noaptea. STUDIU

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

Un studiu  relatează că acei copii care dorm cu animalul lor de companie, au un somn de o mai bună calitate, decât dacă ar dormi singuri.

Cele mai recente cercetări publicate într-o revistă au descoperit că dormitul cu animalele de companie îmbunătățește calitatea somnului la copii. Cercetătorii de la Laboratorul de Psihologie Pediatrică și Sănătate Publică (PPHP) de la Concordia au descoperit că, calitatea somnului copiilor care împart patul cu animalele lor de companie este mult mai bună decât a celor care dorm singuri. Dormitul cu animalul de companie vă poate calma și vă poate oferi un sentiment mai mare de confort și ușurință, în special în rândul copiilor.


Oricât de nevinovat ar fi, copiii consideră animalele de companie ca fiind prietenii lor și, prin urmare, își găsesc confortul dormind alături de ele. Împărtășirea patului lor cu un animal de companie aduce pozitivitate și un somn liniștit copiilor pe timp de noapte. Chiar și în mijlocul tuturor activităților nocturne ale animalelor, acestea nu inhibă calitatea sănătoasă a somnului, potrivit timesofindia.com. 

Excelenți agenți de combatere a stresului și sentimente de siguranță

Copiii împărtășesc o legătură prietenoasă cu animalele lor de companie, ceea ce reprezintă o sursă supremă de relaxare și fericire. Îmbrățișarea cu animalele de companie eliberează oxitocină în corpul copiilor care reduce stresul și, de asemenea, sporește hormonii fericirii. În urma acestui lucru, organismul scade eliberarea de cortizol, substanță chimică de stres, și îi ajută pe copii să aibă un somn bun. În plus, împărțirea patului cu un animal de companie  ajută copiii să se simtă în siguranță. Copiii cred că animalele lor de companie se vor lupta noaptea cu monștrii de sub patul lor!

 

Oamenii care suferă de astm sau alergii nu ar trebui să doamă în pat cu pisica sau câinele din dotare, nici să le permită accesul în dormitor.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel