Andy Rourke, basistul fostei trupe The Smiths, a murit la 59 de ani

Data publicării:
Sursă foto: Captură video Youtube/ US Tonight
Descriere foto: Sursă foto: Captură video Youtube/ US Tonight

Londra, 19 mai- Andy Rourke, basistul fostei trupe The Smiths, a murit la vârsta de 59 de ani, a anunţat unul dintre colegii săi din componenţa originală a grupului britanic, chitaristul Johnny Marr, informează DPA.

"Cu mare tristeţe, vă anunţăm moartea lui Andy Rourke după o luptă îndelungată cu cancerul pancreatic", a precizat Johnny Marr într-un mesaj publicat vineri dimineaţă pe contul său de Twitter.

"Andy va rămâne ca un suflet bun şi frumos în amintirile celor care l-au cunoscut şi ca un muzician extrem de talentat în amintirile fanilor muzicii. Cer ca intimitatea familiei sale să fie respectată în acest moment trist", a adăugat chitaristul englez.

Trupa The Smiths, a cărei componenţă originală a fost alcătuită din solistul Morrissey, chitaristul Johnny Marr, basistul Andy Rourke şi toboşarul Mike Joyce, a lansat mai multe piese de mare succes în anii 1980, precum "Heaven Knows I'm Miserable Now" şi "Girlfriend In A Coma".

Însă destrămarea acestei trupe din Manchester a fost una dintre cele mai spectaculoase şi mai mediatizate din industria muzicală britanică, după ce Mike Joyce şi Andy Rourke i-au dat în judecată pe Morrissey şi Johnny Marr din cauza veniturilor obţinute din drepturile de autor, în cadrul unui proces ce a avut loc în 1989.

Trupa britanică, stimulată de un parteneriat extrem de creativ între Johnny Marr şi Morrissey, s-a despărţit în 1987, după ce a lansat albumele "The Smiths" (1984), "Meat is Murder" (1985), "The Queen is Dead" (1986) şi "Strangeways, Here We Come" (1987). Trei dintre piesele sale au ajuns între primele 10 locuri ale topului din Regatului Unit, conform Agerpres.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel