Andreea Vasile, despre miturile legate de actorie: „Este perfect în regulă să nu ajungi pe covorul roșu, dacă îți place meseria” /EXCLUSIV

Data actualizării: | Data publicării:
Andreea Vasile și Georgiana Ioniță Toader
EXCLUSIV
Descriere foto: Andreea Vasile și Georgiana Ioniță Toader

Andreea Vasile, actrița din Spy/Master, serialul românesc al momentului, a fost invitată în emisiunea „Întâlnire cu arta”, de la Spectacola și DC News, unde a vorbit despre rolul ei în noua producție, dar și despre câteva mituri  din domeniul actoriei.

Actrița Andreea Vasile a venit în platoul Spectacola și DC News pentru a vorbi despre serialul românesc al momentului: Spy/Master, recent lansat pe HBO Max. Andreea Vasile interpretează rolul Adelei Godeanu, soția protagonistului. 

Serialul Spy/ Master este inspirat din fapte reale, plecând de la povestea lui Ion Mihai Pacepa, un fost consilier al lui Ceaușescu, care a fugit din țară, în 1978.

Acțiunea poveștii este plasată la apogeul Războiului Rece și prezintă o săptămână din viața lui Victor Godeanu (Alec Secăreanu, God's Own Country), mâna dreaptă a lui Nicolae Ceaușescu (Claudiu Bleonț) și cel mai important consilier al acestuia. Totuși, Godeanu are un secret. Este agent dublu și trebuie să fugă din România și să scape de Ceaușescu înainte ca acoperirea lui să fie compromisă.

Având doar o șansă pentru a rămâne în viață, el se folosește de o călătorie diplomatică în Germania pentru a fugi în Statele Unite ale Americii. Ajutat de o agentă Stasi sub acoperire și fostă iubită (Svenja Jung, Deutschland ’89), dar și de un agent CIA (Parker Sawyers, Southside with You), Godeanu trebuie să evite agenții KGB și spionii propriei țări (Ana Ularu, Siberia, și Laurențiu Bănescu, Umbre), pe deplin conștient că dezertarea îi pune soția (Andreea Vasile, Umbre) și fiica (Alexandra Bob, The Gymnasts) în pericol de moarte. Spy/Master este creat și scris de Adina Sădeanu și Kirsten Peters, regizat de Christopher Smith (Temple, Alex Rider), iar imaginea este semnată de Ben Wheeler BSC (The Tourist, The Baby) și Ádám Fillenz HCA (Hier, Battle: Freestyle). 

 

Spy/Master a avut lansarea pe 19 mai, pe HBO Max

Deși serialul abia acum a ajuns la publicul larg, actorii și mai mulți specialiști din lumea cinematografiei, au avut oportunitatea de a viziona promele 2 episoade, cu ceva timp în urmă. 

”A fost primul serial românesc selectat în competiția de seriale și acolo am văzut primele două episoade. Și și pe noi ne-a lăsat așa un pic „Și acum ce facem, trebuie să așteptăm până în mai?”, răspunsul a fost „Da”. De pe 19 mai intră primele două episoade pentru HBO Max, apoi, în sistemul ăsta va fi un episod pe săptămână, deci următoarele patru săptămâni va fi serialul.”, a mai spus actrița.

 

De la studentă la litere la studentă la actorie

Andreea Vasile nu a știut că actoria va fi calea vieții sale. Prima încercare a fost la Facultatea de Litere, unde nu s-a regăsit, simțindu-se captivă, așa că, artista și-a luat inima în dinți și a dat proba pentru actorie. Aceasta nu s-a pregătit deloc și a luat un rezultat surprinzător:

„Eu eram studentă la litere, nu aveam nicio legătură cu teatrul, mi-am dorit dintotdeauna, mi-a fost foarte frică să încerc pentru că mi-a fost frică să nu reușesc, mi-a fost foarte teamă să încerc și să nu reușesc. Venind, sigur, dintr-o familie care m-a crescut cu multă dragoste, dar și cu permanenta întrebare „Păi cum să dai la actorie, ce să faci acolo?”, se creează așa, un soi de, sau îți creezi tu un soi gândire că nu ești suficient de bun și am dat la teatru pentru că simțeam că eram într-o facultate, desigur, o facultate excelentă, dar nu avea nicio legătură cu mine și cu ce-mi doream eu și cu aspirațiile mele și am dat la teatru. Nu m-am pregătit nici măcar o oră și am zis niște monoloage. Este foarte greu să pui în cuvinte „Da, vreau să fiu actriță”, am trecut prin toate, am vrut să fiu de toate.”, a adăugat actrița.

Despre așa-zis-ul covor roșu în actorie

De asemenea, actrița aduce la lumină câteva dintre zvonurile din domeniu, cum ar fi spre exemplu, celebrul covor roșu:

„Eu îmi creez sau cel puțin eu la 22-23 de ani, cât aveam când am intrat la facultate, aveam cu totul și cu totul o altă imagine despre ce înseamnă parcursul unui actor și drumul unui actor față de ce se întâmplă acum. Ai zis de zona de celebritate, tu ca actor trebuie să faci un singur lucru, să poți să-ți faci meseria bine. Să știi să fii cinstit față de tine și să-ți răspunzi la întrebarea asta „Eu de ce fac chestia asta?” (...) este perfect în regulă să nu ajungi pe covorul roșu, dacă îți place meseria. Pentru mine cea mai mare recompensă este să lucrez.”, a mai spus Andreea.

Puteți viizona emisiunea integral aici: 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel