Andreea Raicu a renunțat la filtre și trucuri pe rețelele de socializare: „Mă simțeam foarte urâtă. Fără machiaj te simți ca într-o pușcărie”

Data actualizării: | Data publicării:

Andreea Raicu, în vârstă de 44 de ani, spune că a ajuns să se iubească așa cum este și că a încetat să mai folosească filtre pe rețelele de socializare. 

Andreea Raicu este una dintre cele mai apreciate vedete de la noi. Om de televiziune, o voce importantă în lumea beauty, dar și a modei, Andreea a ținut multă vreme prima pagină a tabloidelor. De multe ori însă, subiectul știrilor nu erau realizările profesionale ale acesteia, ci înfățișarea. Vânată de paparazii pentru a-i „captura” cearcănele, vedeta spune că ajunsese să nu se mai simtă bine în pielea ei și să poarte o mască, oriunde apărea. În viața reală, acea mască însemna machiajul, iar în online, filtrele de înfrumusețare. Toate acestea sunt istorie acum. Vedeta spune că a muncit cu ea pentru a se cunoaște și pentru a se accepta exact așa cum este, iar acum, acest lucru se vede și la exterior. 

Andreea Raicu a luat decizia de a renunța la filtre pe rețelele de socializare și spune că se simte mai frumoasă ca oricând.

 

„De ani de zile pozez fără filtre. Este o libertate minunată, pentru că atunci când nu ai încredere în tine și nu te simți frumoasă fără machiaj te simți ca într-o pușcărie.

„Am avut multe momente, sunt foarte fericită pentru că am înțeles că frumusețea nu înseamnă perfecțiunea. Toată lumea se ascunde în spatele machiajului, filtrelor, aplicațiilor de editare.

Dacă te uiți pe Instagram, toată lumea a început să fie la fel. E un lucru pe care l-am descoperit și pe pielea mea, noi căutăm perfecțiunea, ne comparăm cu femei care sunt superbe. (…)

Femeile ajung să se descopere și să se iubească cu toate lucrurile care le plac și nu le plac. Sunt lucruri pe care nu le putem schimba. Dacă încrederea în tine depinde de cei din jur, atunci o să fluctueze.

Dacă tu te simți frumoasă, atunci nu o să ai nevoie de like-uri, de păreri”, a mărturisit Andreea Raicu în emisiunea „La Măruță”, de la PRO TV. 

 

„Voiam să fiu perfectă”


Vedeta povestește cum își retușa toate fotografiile și era într-o continuă goană după perfecțiune. Călătoria în India i-a deschis ochii și a făcut-o să vadă lucrurile cu adevărat importante. 


„Toate pozele erau retușate, nu suportam să apar fără filtre. Am făcut shooting-ul în Israel. Cred că era fix înainte să plec în India. Era o perioadă în care mă ascundeam, voiam să fiu perfectă.

După călătoria în India m-am întors acasă și urma să prezint un eveniment. Percepția despre mine se schimbase, mi se părea că nu mai aveam nevoie de machiaj. Mi se părea că mă ascunde.

Îmi vine să iau în brațe fata care se ascundea. A fost un proces extrem de obositor și extrem de lung, e greu să încerci mereu să fii perfectă.

Ajungi ca o statuie, dar nimeni nu vrea să se apropie de o statuie, pentru că este rece și fără viață. Atunci când te accepți, poate oricine să zică orice despre tine, tu știi cine ești.”, a mai zis ea în emisiunea lui Cătălin Măruță. 


„Mă simțeam foarte urâtă”

 

Vedeta mărturisește că avea o stimă de sine extrem de scăzută și încerca să mascheze asta prin crearea unei imagini false, prin care considera că atinge perfecțiunea. 


„Încrederea mea în mine depindea de ceilalți, aveam nevoie mereu de confirmări. (…) Mă simțeam foarte urâtă, mă întrebam de ce oamenii mă iau în campanii, eu nu mă simțeam frumoasă deloc.

Este vorba despre felul în care te percepi tu. Probabil că eram într-o depresie continuă. (…) Este un trend, o uniformizare a chipurilor. Privirea este goală, asta este cel mai trist. Înainte eram frumoasă, dar cu o privire goală.

După, nu mai eram perfectă, dar aveam o privire de om prezent, care știe tot ce se întâmplă cu el. Mă bucur pentru că pot să vorbesc despre ce simt.”, a adăugat vedeta.

„Oamenii nu sunt impecabili tot timpul”


Viața Andreei se transformase într-un adevărat calvar, și totul din cauza stimei de sine scăzute. Toată viața ei se învârtea în jurul perfecțiunii.

 

„Eram îngrozită. Să mi se vadă cearcănele cum mi se văd acum? Ieșeam din casă cu niște ochelari imenși, să nu mi se vadă fața. (…) Ești frustrat când vezi oameni impecabili tot timpul, oamenii nu sunt impecabili tot timpul.

E important să evoluăm, dar în comparație cu noi, nu cu ceilalți. Trebuie să îți dai voie să greșești, o să atragi oameni care te iubesc pentru ceea ce ești, nu pentru ce faci și cum arăți.

Nu dormeam machiată, mă aranjam puțin. Nu eram confortabilă cu mine dimineața, când mă trezeam. Mă uitam în oglindă și nu îmi plăcea ce vedeam. Acum îmi place ce văd.”, a mai zis ea.

 

„Secretele aflate pe pielea mea”


Andreea Raicu a scris o carte despre întreaga ei călătorie spre acceptarea și iubirea de sine, pe care a numit-o „Secrete aflate pe pielea mea”.

„Prin această carte am vrut să transmit că poți să fii frumos în momentul în care ajungi să te descoperi, să te accepți și să te iubești. Și frumusețea nu înseamnă perfecțiune, așa cum vedem pe toate canalele de socializare.Toată lumea folosește foarte multe filtre, aplicații de editare. Mai mult de atât, frumusețea nu înseamnă neapărat că ești atrăgătoare”, a dezvăluit Andreea Raicu în emisiunea lui Mihai Morar, de la Radiu ZU. 


Mihai Morar, mesaj de încurajare


Imediat după ce a avut-o ca invitat în emisiunea sa, Mihai Morar a postat pe rețelele de socializare un mesaj în care o încurajează pe Andreea în demersul său de a schimba percepția asupra filtrelor de pe rețelele de socializare. 

"Azi dimineață, Andreea Raicu a fost la noi, la radio, pentru a-și lansa noua ei carte. Asta nu e o știre. Dar nouă ne place de Andreea. Și cred că și ei de noi (altfel, nu cred că sărea ea peste rutina ei de dimineață).
Ce-i fain e că am mai învățat ceva azi după matinalul cu @araicu. Despre pericolul like-urilor. Prea ușor dăm like-uri. Prea oricui. Prea ne place orice și, de regulă, ce nu-i al nostru. Și prea rar ne dăm like-uri singuri.
De aceea a scris Andreea cartea asta: ”SECRETE AFLATE PE PIELEA MEA. FRUMUSEȚE, ACCEPTARE, IUBIRE.” Ca să ne convingă să ne luăm like-urile înapoi. Alea gratuite, alea prea ușor date. Să ne luăm like-urile înapoi și să ni le dăm, întâi, nouă. Ne-am jucat frumos ”de-a Frumusețea, Acceptarea și Iubirea” azi, la @radiozuoficial, cu Andreea. Și joaca asta ar trebui să devină obicei pentru fiecare dintre noi: ”Dă-ți singur like!” Iar cartea Andreei, pentru fete (dar nu doar pentru ele), este un ghid despre cum să (re)înveți să îți placă de tine. E plin în jurul nostru de fete care nu au încredere să-și dea singure like. Dacă știi vreo astfel de fată, în loc să-i dai like, îi poți da această carte. E un cadou potrivit acum, în decembrie, pentru cei care au nevoie să se placă, pur și simplu. O poți comanda pe site-ul editurii. Sper că nu ai uitat azi să spui ”Îmi place de mine!”. Sper că nu ai uitat azi să îți dai un like. Și, doar după ce ai făcut asta, să dai, eventual, un like și la această postare. Dar, orice ar fi, păstrează cele mai multe like-uri pentru tine.” a scris Mihai Morar pe social media.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel