Andreea Esca, rețetă de mucenici moldovenești: „Am făcut pentru prima dată și au ieșit foarte buni”. Secretul pentru un aluat extrem de pufos

Data publicării:
Sursa foto: Andreea Esca, Instagram
Descriere foto: Sursa foto: Andreea Esca, Instagram

Vedetele și-au prezentat rețetele de mucenici pe care le-au preparat de 9 Martie. 

Ziua de 9 martie pune la încercare foarte multe gospodine, care se întrec prin pregătirea celor mai delicioși mucenici. Nici vedetele nu se lasă mai prejos și vor să-și scoată la iveală aptitudinile gospodărești, spre mirarea fanilor. Andreea Esca este una dintre persoanele publice care a pregătit mucenici anul acesta și care și-a împărtășit propria rețetă pe rețelele de socializare. Celebra prezentatoare de la Pro TV spune că a gătit în premieră acest preparat, însă a fost surprinsă să vadă cât de bun i-a ieșit totul. 

„Am făcut pentru prima dată mucenici și au ieșit fooooarrte buni! Vă las aici ce și cum!”, spune Andreea Esca.

Ingrediente:

  • 250 gr făină,
  • 4 ouă,
  • 150 gr zahăr,
  • 100 gr unt la temperatura camerei,
  • 80 ml lapte dulce,
  • un praf de sare
  • un plic praf de copt.

Mod de preparare:


Pentru cel mai pufos aluat, lăsați luatul dospit, după care împărțiți-l în 6, recomandă Andreea Esca, care mai  apoi modelează 8-uri din fiecare parte.

Cuptorul trebuie să fie preîncălzit la 180 grade, iar înainte ca mucenicii să fie introduși la copt, aceștia trebuie să fie unși cu o compoziție formată din lapte cald amestecat cu un gălbenuș de ou și esență de vanilie.

Andreea Esca spune că aceștia trebuie lăsați la copt timp de 30 de minute, iar între timp se prepară siropul. Se pune la fiert 600 ml apă, 150 g zahăr, esență de vanilie și coajă de portocală.

După ce îi scoateți din cuptor, însiropați mucenicii, după care presărați nucă peste ei, după bunul plac. 

Te-ar putea interesa și: Ce se întâmplă dacă bei 44 de pahare de vin conform tradiției. Paparau: E greu de crezut. Comă alcoolică sau deces

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Andreea Ioana (@andreeaesca)

Cătălin Scărlătescu, rețetă de mucenici muntenești

Dacă mai sus v-am prezentat o rețetă de mucenici moldovenești, mai jos vă prezentăm rețeta de sfințișori muntenești a celebrului chef bucătar Cătălin Scărlătescu.

Ingrediente:

500 g făină,50 g drojdie,200 ml apă călduță,un praf de sare,zahăr vanilat100 ml ulei, pentru aluatul covrigeilor;800 g de nucă măcinată,o linguriță de scorțișoară,350 g de zahăr,un praf de sare,esență de rom,coaja de la o lămâie2 sau 3 litri de apă

Mod de preparare:

„Într-un vas se pun făina drojdia, sarea, zahărul vanilat, uleiul și puțină apă călduţă. Se amestecă pentru a se forma un aluat. După ce conținutul devine omogen, se frământă bine și se lasă la crescut câteva minute.

Ulterior se ia aluatul și se întinde pe un blat, unde s-a presărat puțină făină. Aluatul se întinde cu sucitorul, până când se formează o pătură subțire. Ulterior, se taie fâșii și se formează opturi mici. Covrigeii în formă de 8 se fierb câteva minute, se pun în sită la scurs, apoi se bagă la cuptor. După ce s-au copt se lasă să se răcească și să se întărească, preferabil peste noapte.

Pentru zeamă, se pune apa la fiert. După ce dă în clocot, se adaugă coaja de lămâie, praful de sare, zahărul vanilat și linguriță de scorţişoară. La final, se alătură covrigeii și zeama, iar apoi nuca.”, spune Cătălin Scărlătescu, potrivit romaniatv.

Citește și: Sfinții 40 de Mucenici - 9 martie 2023. Semnificații, tradiții și obiceiuri



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel