Andreea Esca vorbește pentru prima dată despre demisia de la Pro TV: „Este vorba despre credibilitate”

Data publicării:
Sursă foto: Youtube/ Catalin Maruta
Descriere foto: Sursă foto: Youtube/ Catalin Maruta

Andreea Esca a declarat sub ce condiții pleacă de la ProTV.

Andreea Esca, una dintre cele mai longevive prezențe din televiziunea românească, a făcut o declarație despre posibila sa plecare de la Pro TV și despre singura condiție în care ar lua această decizie. Cu o carieră de peste trei decenii în spate, Andreea Esca este considerată o emblemă a postului de televiziune și a generat interes în rândul publicului prin abordarea subiectelor.

Într-un interviu recent, vedeta a afirmat că ar părăsi Știrile Pro TV doar în două situații. Prima situație ar fi dacă ar fi dată afară, ceea ce ar însemna o decizie unilaterală a conducerii postului. Andreea Esca recunoaște că, la fel ca orice alt angajat, este supusă regulilor și politicii companiei și ar respecta o astfel de decizie.

A doua situație în care Andreea Esca ar considera o plecare ar fi atunci când i s-ar găsi un înlocuitor mai tânăr. Vedeta recunoaște că industria televiziunii este în continuă schimbare și evoluție și că ar putea veni momentul în care un alt prezentator mai tânăr să aducă un suflu nou emisiunii. Cu toate acestea, Andreea Esca subliniază că nu ar părăsi postul fără a avea o alternativă demnă și capabilă să preia responsabilitatea de a prezenta știrile.

Vârsta nu ar trebui să fie un factor limitativ

Totuși, Andreea Esca este de părere că vârsta nu ar trebui să fie un factor limitativ în industria media. Ea a menționat exemplul Statelor Unite, unde prezentatorii de știri sunt apreciați chiar și dacă au o vârstă înaintată. Există cazuri de jurnaliști care continuă să prezinte emisiuni și la vârsta de 90 de ani, iar această mentalitate deschisă și respect pentru experiență ar trebui să fie aplicate și în România.

„Eu cred că până te dau afară sau îți găsesc un înlocuitor. În America am văzut că au emisiuni și la 90 de ani. Dacă e vorba de știri, cred că poți să prezinți până mai târziu, pentru că este vorba despre credibilitate, despre ceea ce spui și nu neapărat de cât de frumoasă ești”, a spus Andreea Esca despre plecarea de la Știrile Pro TV, potrivit Fanatik.

Andreea Esca, propriul talk-show

Andreea Esca a dezvăluit că a avut dorința de a avea propriul talk show, dar s-a răzgândit din cauza riscului și temerii de eșec. Vedeta a renunțat la idee și a decis să rămână la pupitrul știrilor Pro TV, prioritizând stabilitatea și continuitatea în cariera sa. Cu peste trei decenii de experiență, Andreea Esca și-a demonstrat pasiunea în furnizarea de informații relevante. Alegerea sa reflectă dorința de a lucra într-un mediu stabil și continuu, unde nu există un risc pe care nu crede că și-l poate asuma.

„Am vrut la un moment dat să îmi fac un talk-show, dar mi-am dat seama că vreau să îl fac foarte bine şi asta însemna să renunţ la ştiri şi să fac doar asta. Şi nu pot să fac asta, aşa că am abandonat. Ştirile sunt ştiri, orice s-ar întâmpla. Emisiunile pot avea succes un sezon şi după nu știi dacă mai merge și sezonul următor. Iar eu nu sunt atât de deschisă la risc, nu mă simt confortabil cu ideea asta. Am contract pe o perioadă nedeterminată, iar salariul, nedeterminat”, mărturisea Andreea Esca, în podcastul lui Marius Manole.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Categorie: Showbiz


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel